-
Läs igenom receptet noga, försäkra dig om att du har alla ingredienser, rätt mängd och alla redskap du behöver tillgängligt.
-
Till gelé ska bären vara knappt mogna eller precis mogna, medans det till saft är bäst med fullmogna eller övermogna bär. Välj frukt och bär av högsta kvalitet. Rensa bort allt som är skadat och insekts angripet på frukten.
-
Värm upp burkar/glasflaskor i varmt vatten innan du sköljer dem i ATAMON och häller på saften/sylten så att glaset inte spricker.
-
Dubbla aldrig ett recept, gör flera omgångar istället. Gör dem efter varandra eller i två grytor samtidigt.
-
Glöm inte skölja burkarna/glasflaskorna i ATAMON-lösning innan du fyller dem. Ju bättre och mer noggrann du är med renlighet och hygien, desto bättre slutresultat får du och slipper mögel och jäsning. Därmed en syltning som håller längre.
-
Använd rena redskap när du exempelvis tar sylt ur en burk. Använd aldrig fingrarna. Lägg aldrig tillbaka något i burken igen.