Haugen-Gruppen AB – Category Manager

Är du en driven och engagerad Category Manager som kan omvandla analys till planer och actions för att driva lönsamhet och kategoritillväxt i samarbete med kund? Haugen-Gruppen söker nu en nyckelspelare till sitt team, där du i din roll har stora möjligheter att påverka affären och att tillsammans med kunderna och Haugen-Gruppens samarbetspartners forma framtidens kategorier.

Haugen-Gruppens vision är att bli Sveriges bästa distributör. Samarbetet sker med starka varumärken och attraktiva produkter för morgondagens kunder och konsumenter. Haugen-Gruppen genomgick i slutet på 2020 en transformation och förstärkte sitt team med medarbetare som med vilja och mod skapar spännande erbjudanden för framtidens FMCG-marknad. De produkter som efterfrågas idag ser annorlunda ut imorgon och Haugen-Gruppens vision är att alltid ligga i framkant på marknadstrender genom att vara den naturliga partnern för varumärkesägare och kunder. Hos Haugen-Gruppen får du en unik möjlighet att vara med och bygga en banbrytande kultur, präglad av gemenskap, flexibilitet, snabbhet och entreprenörskap där syftet är att bygga en organisation som ombesörjer framtidens behov.

 

Om rollen

Som Category Manager på Haugen-Gruppen kommer du att ha en nyckelroll i arbetet med att utveckla och stärka våra kundrelationer och vår affär på den svenska marknaden. Du blir del av ett engagerat team där du arbetar tvärfunktionellt med Marknad, Key Account Managers och säljkår. Med utgångspunkt i shopperbeteende, marknadsdata och kundstrategier arbetar du för att utveckla våra kategorier och skapa mervärde för både Haugen-Gruppen och våra kunder. Din kunskap och ditt engagemang är avgörande hela vägen från analys till strategi och implementering.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Haugen-Gruppens nya lokaler vid Järva Krog norr om Stockholm. Du rapporterar till Marketing Director Sverige.

Övergripande ansvarsområden:

-        Förstå kundernas strategier för att därigenom se hur Haugen-Gruppen kan bidra till lönsam kategoritillväxt.

-        Baserat på analys av 4P och shopperdata identifiera lönsamma och tillväxtdrivande affärsmöjligheter och aktiviteter.

-        Stötta Sälj och Marknad genom att ge input till våra kategoriplaner och kundpresentationer, samt hjälpa dem att fatta de bästa affärsbesluten utifrån ett kategoriperspektiv.

-        Agera beställare och kravställare för den shopper- och marknadsdata som behövs.

-        Regelbundna kontakter med kundernas kategoriorganisationer i syfte att ge inspel på tillväxtdrivande förbättringar.

-        Utveckla och ge verktyg till, samt utbilda Haugen-Gruppens säljkår i våra kategorier i syfte att skapa ”the Perfect Store”.

 

Tidigare erfarenhet
Vi söker dig med några års erfarenhet av category management inom FMCG. Du har operativ erfarenhet av kategoriarbete och god kunskap om dagligvaruhandeln. Du trivs med ett insiktsbaserat arbetssätt och är trygg i att arbeta med Nielsen- och GfK-data samt andra relevanta analysverktyg. Du bygger din kunskap om våra kategorier utifrån dessa datakällor, men du är också kreativ och driven när det kommer till att hålla dig uppdaterad om marknaden, identifiera trender och skaffa dig insikter från andra typer av källor. Förutom utmärkta kunskaper i analysverktygen ovan är dina kunskaper i MS Office, särskilt Excel och Powerpoint, mycket goda. Du har en akademisk examen som civilekonom eller motsvarande. Språkmässigt talar och skriver du obehindrat på såväl svenska som engelska.

 

Personliga egenskaper
Vi söker för denna roll en analytisk och engagerad lagspelare med stort driv och stor social förmåga. Du har en fallenhet för struktur och kan genom tydliga planer få saker att hända. Du har en förmåga att målmedvetet och självständigt driva dina egna projekt och ansvarsområden, men kan också engagera och motivera andra på ett förtroendeingivande sätt. Du trivs med siffror och analys, men är bra på att koda av och presentera dem för olika målgrupper på ett enkelt och inspirerande sätt. Din sociala förmåga gör att du lätt bygger nätverk, både internt och externt. 

 

Din ansökan

Du är varmt välkommen med din ansökan via annonsen på recruitpartner.se snarast, då vi gör ett löpande urval, dock senast 20 augusti 2023.

Du hittar länken till annonsen nedan:
https://www.engage2ace.se/jobs/2935827-category-manager-till-haugen-gruppen

Vid eventuella frågor kontakta ansvarig rekryterare Martina Nordberg på tel. 073-624 77 24 eller martina-(d_)-_nordberg-(_sm3Remove)-_-(_a)-_recruitpartner-(d_)-_se.

Frågor?