Haugen-Gruppen AB - Product Manager

Är du en lagspelare som gillar att göra skillnad och drivs av att utveckla stortiment och varumärken?

Vi söker dig som vill arbeta insiktsbaserat och driva en attraktiv produktportfölj och arbeta operativt med lanseringar.
Detta är en instegsroll med möjligheter att utvecklas inom företaget. Vi söker dig som har stor passion för mat och dryck och vill utveckla dessa kategorier!

Haugen-Gruppens vision är att bli Sveriges bästa distributör inom mat och dryck med fokus på spännande matupplevelser. Samarbetet sker med starka varumärken och attraktiva produkter för morgondagens kunder och konsument. Haugen-Gruppen genomgick i slutet på 2020 en transformation och förstärkte sitt team med medarbetare som med vilja och mod skapar spännande erbjudande för framtidens FMCG-marknad. De produkter som efterfrågas idag ser annorlunda ut imorgon och Haugen-Gruppens vision är att alltid ligga i framkant på marknadstrender genom att vara den naturliga partnern för varumärkesägare och kunder. Hos Haugen-Gruppen får du en unik möjlighet att vara med och bygga en banbrytande kultur, präglat av entreprenörskap, snabbhet, flexibilitet och ansvar där syftet är att bygga en organisation som ombesörjer framtidens behov.

 

Om rollen som Product Manager

Ditt uppdrag är att, i tätt samarbete med Brand Manager, driva framförallt kunskapen inom produkt, sortiment och kategoriutveckling med fokus på att säkerställa rätt typ av produktportföljer och sortiment nu och i framtiden. I det team du kommer ingå i ligger fokus på det asiatiska köket, smaksättning och BBQ. Du ansvarar för att driva tillväxt av både existerande sortiment och för att säkerställa nylanseringar på ett insiktsfullt och inspirerande sätt som bidrar till ökad lönsamhet.

Vi ser att du har hög integritet både internt och externt och är duktig på att bygga goda relationer och leda arbetet framåt. Du blir en del av ett dynamiskt team i en snabbfotad organisation, vilken förutsätter att du är flexibel, prestigelös och har en positiv inställning och ser möjligheter! Vidare är du en god ambassadör för Haugen-Gruppen och utvecklar aktivt erbjudandet till varumärkesägare och kund.

Haugen-Gruppen erbjuder en bred och utvecklande roll för någon som är i början på sin karriär. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Haugen-Gruppens nya lokaler i Järva Krog. Du rapporterar till Brand Manager inom dina produktkategorier och är en viktig del av marknadsgruppen.

 

Arbetsuppgifter

·      Ansvarar för produkter från idé till lansering genom innovation och taktisk kommunikation.

·      Ansvara för insights och analys till grund för business case samt löpande uppföljning och analys av kampanjer och lanseringar

·      Utveckla produkt och kategorikoncept för identifierade målgrupper samt optimering av befintligt sortiment

·      Koordinera och presentera aktiviteter mot säljkår i samarbete med vårt Trade team

 

Ansvarsområden

·      Delaktig i att utveckla portfölj- och sortimentstrategin

·      Optimering av befintligt sortiment

·      Identifiera nya möjligheter på marknaden genom marknadsanalys och effektiv bearbetning av dessa potentiella områden för att skapa fördjupad förståelse

·      Kundcentrerat arbetssätt med försäljningsdrivande aktiviteter i fokus

·      Delaktig i att driva NPD-utveckling och effektiva processer för Haugen-Gruppens egna varumärken

·      Löpande kommunikation, underlag och rapportering mot våra uppdragsgivare

 

Kvalifikationer

·      Akademisk utbildning, minst en kandidatexamen

·      4+ års relevant erfarenhet inom FMCG

·      Förståelse för portfolio management och hur man skapar en effektiv portfölj

·      Erfarenhet av affärsanalys, kritiska frågeställningar och genomgående förståelse för hur man tar fram och analyserar olika typer av data

·      God PC-vana samt goda kunskaper i Office, framför allt Excel och Power Point

·      Nielsen och POS datakunskap och effektiv användning i analys och drivande insiktsarbete

·      God kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

·      Erfarenhet av distributörssamarbeten är meriterande, likväl att driva långsiktiga och framgångsrika projekt, ex. inom ECR

·      Tidigare erfarenhet av att jobba kommersiellt med uppdragsgivare (Principaler) är meriterande

 

Viktiga personliga egenskaper

·      Stark analytisk förmåga och kommersiellt tankesätt med god affärsförståelse

·      Insiktsbaserad utifrån "consumer- och shopper” perspektiv

·      Handlingskraftig, flexibel och prestigelös

·      Duktig projektledare

·      Arbetar proaktivt och självständigt

·      Lösningsorienterad

·      Strukturerad i sitt arbete och har god förmåga att prioritera

·      Relationsbyggare som har lätt för att skapa nya kontaktytor och samarbeta med olika funktioner

·      Passionerat intresse för mat

 

 

Mer on Haugen-Gruppen

Haugen-Gruppen består i Sverige av en organisation om drygt 70 medarbetare. Haugen-Gruppens kommersiella kontor finns i Stockholm, med logistik och lager i Norrköping för en effektiv distributionslösning. Haugen-Gruppen präglas av en familjär stämning med bra arbetsklimat och trevlig atmosfär. Våra värderingar är viktiga för oss och vi lever dom: Entreprenörskap, Flexibilitet, Snabbhet och Gemenskap. På så sätt gör vi skillnad och skapar goda resultat tillsammans. Kort och gott så erbjuder vi spännande utmaningar i en dynamisk miljö där du förväntas göra skillnad!

Haugen-Gruppen är ett av Skandinaviens starkaste dagligvarubolag som marknadsför och säljer egna och internationellt välkända och starka varumärken. Vi berikar matkulturen i Sverige, Norge, Danmark och Finland med internationella smaker och trender. Vår målsättning är att vara ledande i att introducera samt vidareutveckla spännande varumärken för både dagligvarumarknaden, restaurang och storhushåll. Vi strävar efter marknadsledarskap inom mat och dryck för samtliga kategorier vi är verksamma inom.

Den huvudsakliga verksamheten består i att marknadsföra och sälja internationella livsmedel på den svenska dagligvarumarknaden. Bearbetning sker med våra två rikstäckande säljkårer. Försäljning sker främst via ICA, Coop, Axfood och Bergendahl samt via de olika restauranggrossisterna.

Bland de varumärken som Haugen-Gruppen idag är distributör för kan nämnas några; Twinings, Green Giant, Ol El Paso, Blue Dragon, Patak’s, Lucullus, Breton, Ryvita, Sweet Baby Ray’s och Swizzels. Utövver det har vi våra egna varumärken; Konfekta med bl.a. Kryptoniter och Filidutter. Törsleffs, Paradiso, Caj P. och Green Choice. Haugen-Gruppen omsätter idag ca 650 mkr.

 

För att ansöka till tjänsten:
Haugen-Gruppen samarbetar med Academic Search International. Du ansöker via länken nedan

https://www.academicsearch.se/lediga-tjanster/haugen-gruppen-product-manager-retail/ 

Där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integretetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Rebecca Anderson på Academic Search på Rebecka-(d_)-_nordlander-(_sm3Remove)-_-(_a)-_academicsearch-(d_)-_se

Vi ser fram emot din ansökan så snart so möjligt då urval sker löpande.

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Excutive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressant företagen i Sverige. Våra värderingar är Kunskap, Engagemang, Ansvar och Samarbete. Det är genom dessa vi gör skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

Frågor?