Haugen-Gruppen AB - Product Manager

 

Är du en kommersiell Product Manager som drivs av att utveckla sortiment och identifiera möjliga produktnyheter? Vi söker dig som vill arbeta insiktsbaserat och driva en attraktiv produktportfölj och arbeta operativt med lanseringar. Detta är en instegsroll med möjligheter att utvecklas inom företaget.

Haugen-Gruppens vision är att bli Sveriges bästa distributör. Samarbetet sker med starka varumärken och attraktiva produkter för morgondagens kunder och konsumenter. De produkter som efterfrågas idag ser annorlunda ut imorgon och Haugen-Gruppens vision är att alltid ligga i framkant på marknadstrender genom att vara den naturliga partnern för varumärkesägare och kunder. Hos Haugen-Gruppen får du en unik möjlighet att vara med och bygga en banbrytande kultur, präglad av gemenskap, flexibilitet, snabbhet och entreprenörskap där syftet är att bygga en organisation som ombesörjer framtidens behov.

Om rollen som Product Manager

Ditt uppdrag är att, i tätt samarbete med Marketing Manager, driva framförallt kunskapen inom produkt, sortiment och kategoriutveckling med fokus på att säkerställa rätt typ av produktportföljer och sortiment nu och i framtiden. Du ansvarar för att driva tillväxt av både existerande sortiment och för att säkerställa nylanseringar på ett insiktsfullt och inspirerande sätt som bidrar till ökad lönsamhet.   

Vi ser att du har hög integritet, både internt och externt och är duktig på att bygga goda relationer och leda arbetet framåt. Du blir en del av ett dynamiskt team i en snabbfotad organisation, vilken förutsätter att du är flexibel, prestigelös och har en positiv inställning och ser möjligheter! Vidare är du en god ambassadör för Haugen-Gruppen och utvecklar aktivt erbjudandet till varumärkesägare och kund.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Haugen-Gruppens nya lokaler i Järva Krog.  Du rapporterar till Marketing Manager inom dina produktkategorier och är en viktig del av marknadsgruppen.

Arbetsuppgifter

·       Ansvarar för dina kategoriers totala produktportfölj, från idé till lansering genom innovation och taktisk kommunikation.

·       Ansvara för insights och analys till grund för business case samt löpande uppföljning och analys av kampanjer och lanseringar

·       Utveckla produkt och kategorikoncept för identifierade målgrupper samt optimering av befintligt sortiment

Ansvarsområden

· Delaktig i att utveckla portfölj- och sortimentstrategin

 


·       Optimering av befintligt sortiment

·       Identifiera nya möjligheter på marknaden genom marknadsanalys och effektiv bearbetning av dessa potentiella områden för
      att skapa fördjupad förståelse

·       Kundcentrerat arbetssätt med försäljningsdrivande aktiviteter i fokus

·       Delaktig i att driva NPD-utveckling och effektiva processer för Haugen-Gruppens egna varumärken

 

Kvalifikationer

· Akademisk utbildning, minst kandidatexamen är ett krav

· 1-3 års relevant erfarenhet inom FMCG

· Förståelse för portfolio management och hur man skapar en effektiv portfölj

· Erfarenhet av affärsanalys, kritiska frågeställningar och genomgående förståelse för hur man tar fram och analyserar olika       typer av data

· God PC-vana samt goda kunskaper i Office, framförallt Excel och Power Point

· Nielsen och POS datakunskap och effektiv användning i analys och drivandet av insiktsarbete

· Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

· Erfarenhet av distributörssamarbeten är meriterande, likväl att driva långsiktiga och framgångsrika projekt, ex. inom ECR

· Tidigare erfarenhet av att jobba kommersiellt med uppdragsgivare (Principaler) är meriterande

 

Viktiga personliga egenskaper

·       Stark analytisk förmåga och kommersiellt tankesätt med god affärsförståelse

·       Insiktsbaserad utifrån ”consumer- och shopper” perspektiv

·       Handlingskraftig, flexibel  och prestigelös

·       Duktig projektledare

·       Arbetar proaktivt och självständigt

·       Lösningsorienterad

·       Strukturerad i sitt arbete och har god förmåga att prioritera

·       Relationsbyggare som har lätt för att skapa nya kontaktytor och samarbeta med olika funktioner

·       Passionerat intresse för mat & dryck

Hur du ansöker:

I denna process arbetar Haugen-Gruppen med Recruit Partner:

Du ansöker via länken nedan:

https://www.engage2ace.se/jobs/3416900-product-manager-till-haugen-gruppen  

Vi intervjuar löpande, så vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt!

Mer om Haugen-Gruppen Sverige

Haugen-Gruppen består i Sverige av en organisation om drygt 75 medarbetare. Haugen-Gruppen har sitt kontor för kommersiella funktioner i Solna utanför Stockholm och strävar mot att bli Sveriges mest välrennomerade distributör med fokus på att hela tiden ligga i framkant och erbjuda produkter som kunden och konsumenterna efterfrågar. Samarbetet sker med starka varumärken och attraktiva produkter för morgondagens kunder och konsument. Lager och logistik finns i Norrköping för en effektiv distributionslösning. VDn är på plats sedan början av 2020 och bolagets ambition är att vara en toppspelare i prioriterade kategorier. Haugen-Gruppen präglas av en familjär stämning med bra arbetsklimat och trevlig atmosfär. Våra värderingar är viktiga för oss och vi lever dem: Entreprenörskap, Flexibilitet, Snabbhet och Gemenskap. På så sätt gör vi skillnad och skapar goda resultat tillsammans. Kort och gott så erbjuder vi spännande utmaningar i en dynamisk miljö där du förväntas göra skillnad!

Haugen-Gruppen är ett av Skandinaviens starkaste dagligvarubolag som marknadsför och säljer egna och internationellt välkända och starka varumärken. Vi berikar matkulturen i Sverige, Norge, Danmark och Finland med internationella smaker och trender. Vår målsättning är att vara ledande i att introducera samt vidareutveckla spännande varumärken för både dagligvarumarknaden, restaurang och storhushåll. Vi strävar efter marknadsledarskap i samtliga kategorier vi är verksamma inom.

Den huvudsakliga verksamheten består i att marknadsföra och sälja internationella livsmedel på den svenska dagligvarumarknaden. Bearbetning sker med våra två rikstäckande säljkårer. Försäljning sker främst via ICA, Coop, Axfood och Bergendahl samt via de olika restauranggrossisterna.

Företaget är i dag distributör för i huvudsak följande varumärken: Twinings te, Caj P. grillprodukter, Green Giant majs, Old el Paso Tacoprodukter, Blue Dragon asiatiska produkter, Patak's indiska produkter, Green Choice ekologiska sortiment tex Jordnötssmör, Breton smörgåskex, Go-Tan indonesiska produkter, Paradiso konserver och delikatesser, Lucullus sambal oelek och thai chili sås, Canderel sötningsmedel, Ryvita knäckebröd, Törsleff's kondenserad mjölk, konserveringsprodukter och Atamon, mängder av härlig konfektyr bla från Swizzels med Banana skids och mycket mycket mer. Haugen-Gruppen har idag ca 900 artiklar och omsätter ca 700 mkr.

Frågor?