Poké Bowl Med Grillad Kyckling

Poké Bowl Med Grillad Kyckling

Putsa kycklinglåren och marinera dem i marinaden i 30 minuter. Stek kycklingen i ugn, ca 15 minuter i 175 grader, skär därefter upp det i tunna skivor.

Skala, kärna ur och tärna mangon. Skölj och låt rucolan rinna av. Strimla örterna och blanda dem med paprikan. Smula noriarket i små smulor.

Lägg lite ris i botten på en skål och fortsätt med kyckling, grönsaker och tillbehör. Toppa med nori-smulorna och hoisinsås.

4 pers
  • Ingredienser

    • 1 dl Blue Dragon Japansk Soja
    • 0,5 tsk Blue Dragon Sesamolja
    • 1 tsk pressad lime
    • 2 msk sesamfrön
    • Vispa samman ingredienserna ovan till en marinad.
    • 4 dl tillagat sushiris
    • 200g kycklinglårfilé
    • 1 liten färsk mango
    • 1 liten påse rucola
    • 2 dl edamamebönor utan skida, tillagade
    • 2 dl hackad paprika
    • färska koriander- eller persiljeblad
    • 1 ark Blue Dragon Sushi Nori
    • 4 msk Blue Dragon Sushi Gari
    • 4 msk Blue Dragon Hoisinsås

Relaterade produkter

Sushi Nori
Sushi Nori

Sushi Nori är tillverkat av rostat torkat sjögräs. Bladen används till att göra sushi, men kan också rivas i strimlor och användas i sallader och till nudelrätter.

Mer info
Sushi Gari Ingefära
Sushi Gari Ingefära

Kallas "gari" på japanska, har en söt-syrlig smak och är en fräsch ingrediens i det japanska köket. Används både som garnering och som separat tillbehör till sushi och andra japanska rätter.

Mer info
Hoisinsås
Hoisinsås

Hoisin sås är en söt och mörkbrun sås. Används till att marinera kött och fågel, som smaksättare i matlagning och som bordssås. Kan även blandas med andra såser till dippsås.

Mer info