Poké Bowl Med Grillad Kyckling

Poké Bowl Med Grillad Kyckling

Putsa kycklinglåren och marinera dem i marinaden i 30 minuter. Stek kycklingen i ugn, ca 15 minuter i 175 grader, skär därefter upp det i tunna skivor.

Skala, kärna ur och tärna mangon. Skölj och låt rucolan rinna av. Strimla örterna och blanda dem med paprikan. Smula noriarket i små smulor.

Lägg lite ris i botten på en skål och fortsätt med kyckling, grönsaker och tillbehör. Toppa med nori-smulorna och hoisinsås.

4 pers

Relaterade produkter

Japansk Sojasås
Japansk Sojasås

Japansk soja är en smakrik, ljus soja. Naturligt framställd av soja och vete. Används till kött och fisk, i marinader, såser och dressingar. Används även för att doppa sushi i, men aldrig för att smaksätta ris. 150ml

Mer info
Sesamolja
Sesamolja

Sesamolja pressas ur sesamfrön och är en av de finaste och mest aromatiska vegetabiliska oljorna. Oljan används droppvis för att smaksätta många, främst asiatiska, maträtter. Sesamoljan ger en smak som påminner om rostade nötter. Oljan passar tyvärr inte att steka i.

Mer info
Sushi Nori
Sushi Nori

Sushi Nori är tillverkat av rostat torkat sjögräs. Bladen används till att göra sushi, men kan också rivas i strimlor och användas i sallader och till nudelrätter.

Mer info
Sushi Gari Ingefära
Sushi Gari Ingefära

Kallas "gari" på japanska, har en söt-syrlig smak och är en fräsch ingrediens i det japanska köket. Används både som garnering och som separat tillbehör till sushi och andra japanska rätter.

Mer info
Hoisinsås
Hoisinsås

Hoisin sås är en söt och mörkbrun sås. Används till att marinera kött och fågel, som smaksättare i matlagning och som bordssås. Kan även blandas med andra såser till dippsås.

Mer info