Vulkankaka Med Karamellava & Frukt

Vulkankaka Med Karamellava & Frukt

Vispa ägg och socker fluffigt. Smält choklad och smör i ett vattenbad och rör till en slät sås.

Rör ner den kondenserade mjölken i äggsmeten, sikta i mjölet och avsluta med att röra i choklad- och smörblandningen. Ställ bunken i kylen så smeten stabiliserar sig.

Smörj värmetåliga portionsformar med smör och bröda dem med strösocker. Häll smeten i formarna och ställ in dem i frysen, minst 1 timme.

Strax innan servering så ta formarna direkt från frysen och ställ dom i 200 grader varm ugn. Små formar i 10-12 minuter, lite större formar i 12-14 minuter. Vänd sedan formarna upp och ner på en tallrik, servera med glass och frukt.

8 pers

Relaterade produkter

Kondenserad Mjölk
Kondenserad Mjölk

Törsleffs kondenserade mjölk är tillverkad av komjölk som koncentrerats genom kokning och sötats med socker. Kondenserad mjölk är en viktig ingrediens i många bakverk. Kaffe och te får en krämig smak om man tillsätter kondenserad mjölk. Prova gärna också att ringla mjölken över en fruktsallad eller gör din egen glass. 397g

Mer info