Sushiris Grundrecept

Sushiris Grundrecept

Värm försiktigt upp risvinäger och socker i en kastrull och rör tills sockret löst sig.

Tvätta sushiriset noga i kallt vatten och låt rinna av. Häll riset i en skål och täck med nytt kallt vatten, låt stå i 20 minuter. Skölj igen och låt rinna av. 

Häll riset i en kastrull med 4 dl vatten och låt koka upp. Reducera värmen och täck över kastrullen. Låt stå i 10 minuter tills vattnet absorberats. Tag bort kastrullen från värmen och låt riset bli rumstempererat. 

Slå upp riset i en skål av trä, glas eller plast, lufta riset med en ätpinne. Arbeta försiktigt ner vinägerblandningen i riset, täck med en fuktig handduk och låt det svalna till rumstemperatur.

0 pers

Relaterade produkter

Risvinäger
Risvinäger

Japansk risvinäger är en av basingredienserna vid tillagning av sushi. En blandning av lika delar risvinäger och socker binder samman riskornen och ger en härlig smak.

Mer info