Stekt Ris Med Förlorade Ägg

Stekt Ris Med Förlorade Ägg

Rör ihop jordnötssmör, soja och chilisås. Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg i alla grönsakerna och stek hastigt i 1 minut, rör i riset och stek ytterligare 1 minut. Rör i sojablandningen och smaka av. 

Koka upp 1 liter vatten, slå i ättikan och rör så att det blir en virvel. Knäck ägget i en kopp, slå det i vattnet och låt det sjuda i 4-6 minuter. Lägg upp riset på tallrikar och toppa med ägget, cashewnötter och koriander.

 

2 pers
  • Ingredienser

    • 2 msk Green Choice Jordnötssmör Crunchy
    • 2 msk japansk soja, gärna Blue Dragon
    • 2 msk thai sweet chilisås, gärna Lucullus
    • 2 tsk olja
    • 2 dl champinjoner, skivade
    • 1 liten röd paprika, tärnad
    • 0,5 st grön zucchini, tärnad
    • 1-3 tsk grön chili, tunt skivad
    • 2 port. kokt ris, t.ex. basmati eller jasmin
    • 1 dl rostade cashewnötter, hackade
    • 1 dl koriander, hackad
    • 2 st ägg
    • 1 msk ättika 24%
Frågor?