Kolakladdkaka

Kolakladdkaka

Rör samman vaniljsocker, kakao och vetemjöl i en bunke. Lägg farin, socker och ägg i en skål och rör tills det blivit en slät smet (använd gärna vingen i din köksmaskin). Sikta i de torra ingredienserna och rör i smöret.

Smörj en form med löstagbara kanter och strö på lite mannagryn så att den blir jämt bröad. Rör i marshmallows i smeten och slå den i formen. Rör den karamelliserade mjölken tills den blivit jämn och ringla den över kaksmeten. Rör med en sked så att mjölken blir som en virvel i kakan. 

Grädda kakan direkt i ca 20 minuter, 175 grader. Tag ut kakan när den fortfarande är lite lös i mitten (inte helt rinnande) och kyl den minst 1 timme innan servering. Garnera gärna med vispad grädde och färska bär.

1 pers
  • Ingredienser

    • 2 tsk vaniljsocker, gäran Törsleff´s Vanila
    • 5 msk kakaopulver
    • 2 dl vetemjöl
    • 1 dl farinsocker
    • 2 dl strösocker
    • 3 st ägg, ekologiska
    • 150g smör
    • 2 dl Törseff´s Karamelliserad Mjölk
    • 2 dl minimarshmallows
    • smör och mannagryn till brödning

Relaterade produkter

Frågor?