Kolakladdkaka

Kolakladdkaka

Rör samman vaniljsocker, kakao och vetemjöl i en bunke. Lägg farin, socker och ägg i en skål och rör tills det blivit en slät smet (använd gärna vingen i din köksmaskin). Sikta i de torra ingredienserna och rör i smöret.

Smörj en form med löstagbara kanter och strö på lite mannagryn så att den blir jämt bröad. Rör i marshmallows i smeten och slå den i formen. Rör den karamelliserade mjölken tills den blivit jämn och ringla den över kaksmeten. Rör med en sked så att mjölken blir som en virvel i kakan. 

Grädda kakan direkt i ca 20 minuter, 175 grader. Tag ut kakan när den fortfarande är lite lös i mitten (inte helt rinnande) och kyl den minst 1 timme innan servering. Garnera gärna med vispad grädde och färska bär.

0 pers

Relaterade produkter

Karamelliserad Mjölk
Karamelliserad Mjölk

Karamelliserad mjölk är tillverkad av komjölk som kokats länge tillsammans med socker på svag värme. Karamelliserad mjölk liknar kola och är perfekts som fyllning i dessertpajer, tårtor och kakor exempelvis. Karamelliserad mjölk används med fördel istället för kondenserad mjölk som kokats 23 tim. Produkten kan även kallas "Dulce de leche"

Mer info