Kolakladdkaka Med Limesocker & Jordgubbar

Kolakladdkaka Med Limesocker & Jordgubbar

Rör samman vaniljsocker, kakao och vetemjöl i en bunke. Lägg farinsocker, strösocker och ägg i en skål och rör till en slät smet (använd gärna vingen i din köksmaskin). Sikta i de torra ingredienserna och rör i smöret. Smörj och bröda en springform med mannagryn och häll i smeten.

Rör den karamelliserade mjölken i burken tills den blivit jämn och ringla den sedan över kaksmeten. Rör med en stor sked så att mjölken blir som en virvel i kakan. Grädda kakan direkt, 175 grader i ca 20 minuter. Ta ut kakan när den fortfarande är lite lös i mitten, men inte helt rinnande, kyl den minst 1 timme.

Skölj och dela jordgubbarna. Servera kakan kylskåpskall, lägg på jordgubbar och strö på limesocker.

 

Limesocker

Lägg limeskal och råsocker i en mortel och mortla till ett grönt socker. Fördela ut limesockret på smörpapper och låt torka i rumstemperatur.

0 pers

Relaterade produkter

Karamelliserad Mjölk
Karamelliserad Mjölk

Karamelliserad mjölk är tillverkad av komjölk som kokats länge tillsammans med socker på svag värme. Karamelliserad mjölk liknar kola och är perfekts som fyllning i dessertpajer, tårtor och kakor exempelvis. Karamelliserad mjölk används med fördel istället för kondenserad mjölk som kokats 23 tim. Produkten kan även kallas "Dulce de leche"

Mer info