Jordgubbs- & Rabarbersaft

Jordgubbs- & Rabarbersaft

Koka upp vatten, 300g socker, jordgubbar och rabarber. Låt koka sakta tills bären och frukten släppt sin saft, ca 10-15 minuter.

Häll upp "moset" i en silställning och låt det rinna av. För att få en klar och fin saft är det viktigt att det får självrinna (pressa ej).

Mät upp saften i en ren kastrull och tillsätt rätt mängd socker, låt koka sakta i ca 10 minuter.

Tillsätt Atamon och smaka av saften med socker och citron. Häll sen upp på Atamonsköljda flaskor. 

Tips! Smaksätt gärna saften med vanilj, kanel eller stjärnanis.

0 pers
  • Ingredienser

    • 1 kg jordgubbar, sköljda och delade
    • 1 kg rabarber, sköljd och skuren
    • 300g socker
    • 2,5 l vatten
    • 400-500g socker per liter avrunnen saft
    • 1,5 tsk Atamon, flytande

Relaterade produkter