Glasspinnar

Glasspinnar

Skölj och rensa bären, låt dem rinna av ordentligt. Skala citronen och ta bort allt vitt och kärnorna. Lägg bär och citron i en mixer tillsammans med honungen och kör till en slät smet. Slå i kondenserad mjölk och mixa ytterligare en minut. Slå upp massan i en bunke och ställ några timmar i kylen (gärna över natten). Vispa grädden lätt (inte helt fast) och vispa samman den med bärsmeten. Ställ bunken i frysen, ta ut den efter 30 min och vispa kraftigt i smeten, upprepa detta tills den får mjukglasskoncistens. Slå glassen i ”glasspinneformar” eller i muffinsformar, stick i en pinne och ställ tillbaka i frysen.
  • Ingredienser

    • 250g färska ekologiska bär (t ex hallon och blåbär)
    • 1st citron
    • 2 tsk Akacia honung
    • 1 burk kondenserad mjölk
    • 2,5 dl vispgrädde