Tres Leches Tårta

Tres Leches Tårta

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna separat och tillsätt dem till äggblandningen lite i taget under fortsatt vispning. Smöra och bröa en rund tårtform med löstagbara kanter. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter i 175 grader. Kontrollera med en provsticka att tårtbottnen är färdiggräddad.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen i en bunke. Stick många hål i tårtan med en ätpinne eller liknande. Häll långsamt blandningen över kakan och se till att den absorberar vätskan ordentligt, kakan ska bli helt fylld. Låt den sedan stå i formen över natten.

Vispa grädden till toppingen, skala och skiva ananasen. Klä in kakan med vispad grädde, toppa med tunt skivad ananas och dekorera med hallon och mandel.

1 pers
  • Ingredienser

    • Tårtbotten
    • 3 st små ägg, ekologiska
    • 1,5 dl strösocker
    • 0,75 dl potatismjöl
    • 0,75 dl vetemjöl
    • 2 tsk bakpulver
    • 1 tsk vaniljsocker, gärna Törsleff´s Vanila
    • 1 msk rivet citronskal
    • Fyllning
    • 1 burk Törsleff´s Kondenserad Mjölk
    • 1,5 dl krämig kokosmjölk, gärna Blue Dragon
    • 1,5 dl vispgrädde
    • Topping
    • 2 dl vispgrädde
    • färsk ananas
    • hallon
    • rostad mandel
Frågor?