Smulig Paj Med Rabarber & Jordgubbar

Smulig Paj Med Rabarber & Jordgubbar

Lägg rabarber och jordgubbar i en rymlig bunke. Strö på vaniljsocker, maizena och häll på pressad citron. Blanda runt och slå upp allt i en pajform eller portionsformar. Ringla över den kondenserade mjölken.

Lägg smör, havregryn, mandelmjöl, socker och äggula i en bunke och arbeta snabbt ihop en smulig deg. Smula degen över pajfyllningen till ett jämt lager. 

Grädda pajen i 175 grader i ca 45 minuter (för portionsformar, 200 grader i ca 20 minuter) till den är genombakad och gyllene.

1 pers
  • Ingredienser

    • 1 kg rabarber, ansad och skuren i bitar
    • 0,5 kg jordgubbar, ansade och delade
    • 1 msk Törsleff´s Vanila
    • 2 msk pressad citron
    • 3 msk maizena majsstärkelse
    • 1 burk Törsleff´s Kondenserade Mjölk
    • 150g smör, rumstempererat
    • 150g havregryn
    • 150g mandelmjöl
    • 2 dl strösocker
    • 1 st äggula
Frågor?