Smulig Paj Med Rabarber & Jordgubbar

Smulig Paj Med Rabarber & Jordgubbar

Lägg rabarber och jordgubbar i en rymlig bunke. Strö på vaniljsocker, maizena och häll på pressad citron. Blanda runt och slå upp allt i en pajform eller portionsformar. Ringla över den kondenserade mjölken.

Lägg smör, havregryn, mandelmjöl, socker och äggula i en bunke och arbeta snabbt ihop en smulig deg. Smula degen över pajfyllningen till ett jämt lager. 

Grädda pajen i 175 grader i ca 45 minuter (för portionsformar, 200 grader i ca 20 minuter) till den är genombakad och gyllene.

1 pers
  • Ingredienser

    • 1 kg rabarber, ansad och skuren i bitar
    • 0,5 kg jordgubbar, ansade och delade
    • 1 msk Törsleff´s Vanila
    • 2 msk pressad citron
    • 3 msk maizena majsstärkelse
    • 1 burk Törsleff´s Kondenserade Mjölk
    • 150g smör, rumstempererat
    • 150g havregryn
    • 150g mandelmjöl
    • 2 dl strösocker
    • 1 st äggula

Relaterade produkter

Kondenserad Mjölk
Kondenserad Mjölk

Törsleffs kondenserade mjölk är tillverkad av komjölk som koncentrerats genom kokning och sötats med socker. Kondenserad mjölk är en viktig ingrediens i många bakverk. Kaffe och te får en krämig smak om man tillsätter kondenserad mjölk. Prova gärna också att ringla mjölken över en fruktsallad eller gör din egen glass. 397g

Mer info