Nigiri Sake

Nigiri Sake

Skär noriarket i lagom stora "gördlar". Forma riskuddar med en kupad hand och två fingrar.

Smaksätt toppingen med lite wasabi och lägg den på riskudden. Fäst en gördel runt riskudden. Doppa sushikuddarna i soja smaksatt med wasabipasta.

Använd Salma- eller Fröyalax; alt. färsk lax som varit fryst i minst 24 timmar.

0 pers

Relaterade produkter

Sushi Nori
Sushi Nori

Sushi Nori är tillverkat av rostat torkat sjögräs. Bladen används till att göra sushi, men kan också rivas i strimlor och användas i sallader och till nudelrätter.

Mer info
Wasabipasta
Wasabipasta

Mycket stark, ljusgrön japansk smaksättare i pastaform. Smaken påminner om pepparrot. Används i sushi och blandas även med japansk soja till en dipsås för sushi. Prova gärna att smaksätta andra maträtter med wasabi, exempelvis kryddsmöret till köttbiten.

Mer info
Japansk Sojasås
Japansk Sojasås

Japansk soja är en smakrik, ljus soja. Naturligt framställd av soja och vete. Används till kött och fisk, i marinader, såser och dressingar. Används även för att doppa sushi i, men aldrig för att smaksätta ris. 150ml

Mer info