Millionaire´s Shortbread

Millionaire´s Shortbread

Lägg alla ingredienser till kakbotten i en mixer eller matberedare. Mixa till en grynig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter. Grädda ca 20 minuter i 175 grader tills kakan är fast och svagt gyllenbrun.

Lägg smör, kondenserad mjölk och sirap i en kastrull. Låt koka under omrörning till en gyllenbrun, tjock kola. Slå kolan över kakbotten och låt den svalna i formen.

Smält chokladen i ett vattenbad och värm jordnötssmöret försiktigt för sig. Täck kakan med smält choklad, ringla på jordnötssmör och gör ett fint mönster med hjälp av t ex en gaffel eller tandpetare. Skär i fina bitar när chokladen stelnat.

1 pers

Relaterade produkter

Kondenserad Mjölk
Kondenserad Mjölk

Törsleffs kondenserade mjölk är tillverkad av komjölk som koncentrerats genom kokning och sötats med socker. Kondenserad mjölk är en viktig ingrediens i många bakverk. Kaffe och te får en krämig smak om man tillsätter kondenserad mjölk. Prova gärna också att ringla mjölken över en fruktsallad eller gör din egen glass. 397g

Mer info
Jordnötssmör Creamy
Jordnötssmör Creamy

Kravmärkt jordnötssmör med krämig len konsistens. Innehåller 99.6% rostade jordnötter samt havssalt. Gott som spread på smörgåsen, som fyllning i kakor och bakverk eller i din matlagning. 350g Green Choice jordnötssmör: bidrar till minskad trötthet bidrar till att behålla bra hud och hårkvalitet, bidrar till att behålla starka ben, tillsammans med mångsidig och balanserad kost. I enlighet med EU 1169/2011. Dagligt intag uppskattas till 18g. Green Choice jordnötssmör är rik på vitamin E, niacin, vitamin B6, folat, fosfor, magnesium och källa till zink.

Mer info
Frågor?