Hallonsylt Mango & Kardemumma

Hallonsylt Mango & Kardemumma

Koka upp vatten, 1 dl av sockermängden samt kardemumman (krossa kapslarna), låt sjuda sakta i 5 minuter.

Skala och skiva mangon lagom tunt, gärna med osthyvel. Strimla sedan mangoskivorna i tändsticksstora stavar. 

Varva socker, mango och hallon i en kastrull och sila i kardemumma/sockerlagen. Hetta sakta upp bären och låt dem sjuda i 5 minuter. 

Strö över melatinet och låt det sjuda ytterligare 2 minuter. Häll sedan upp i Atamonsköljda glas och förvara i kylen.

0 pers
  • Ingredienser

    • 1 kg hallon
    • 1 liten mango
    • 500g socker
    • 3 kapslar hel kardemumma alt. 1 msk kardemummakärnor
    • 1 dl vatten
    • 1 msk Röd Melatin

Relaterade produkter