Hallonglass

Hallonglass

Skölj och rensa hallonen, låt dem rinna av ordentligt. Skala citronen och ta bort allt vitt och kärnorna. 

Lägg hallon, citronköttet och honung i en mixer och kör till en slät smet. Slå i kondenserad mjölk och mixa ytterligare en minut. Häll upp massan i en bunke och ställ några timmar i kylen (gärna över natten).

Vispa grädden lätt (inte helt fast) och vispa sen samman den med bärsmeten. Ställ bunken i frysen, ta ut den varje halvtimme och vispa kraftigt i smeten, upprepa detta tills den får mjukglasskonsistens.

0 pers

Relaterade produkter

Kondenserad Mjölk
Kondenserad Mjölk

Törsleffs kondenserade mjölk är tillverkad av komjölk som koncentrerats genom kokning och sötats med socker. Kondenserad mjölk är en viktig ingrediens i många bakverk. Kaffe och te får en krämig smak om man tillsätter kondenserad mjölk. Prova gärna också att ringla mjölken över en fruktsallad eller gör din egen glass. 397g

Mer info