Hallon- & Citronglass Med Honung

Hallon- & Citronglass Med Honung

Skölj och rensa hallonen, låt dem rinna av ordentligt. Skala citronen och ta bort allt vitt och kärnorna.

Lägg hallonen och citronköttet i en mixer tillsammans med honungen och kör till en slät smet. Tillsätt kondenserad mjölk och mixa ytterligare en minut. Häll upp massan i en bunke och ställ in den några timmar i kylen, gärna över natten.

Vispa grädden lätt (inte helt fast) och vispa sedan samman den med bärsmeten. Ställ bunken i frysen, ta ut den varje halvtimme och vispa kraftigt i smeten. Upprepa proceduren tills glassen fått mjukglasskonsistens. Lägg då glassen i en iskall burk och ställ in den i frysen.

8 pers

Relaterade produkter

Kondenserad Mjölk
Kondenserad Mjölk

Törsleffs kondenserade mjölk är tillverkad av komjölk som koncentrerats genom kokning och sötats med socker. Kondenserad mjölk är en viktig ingrediens i många bakverk. Kaffe och te får en krämig smak om man tillsätter kondenserad mjölk. Prova gärna också att ringla mjölken över en fruktsallad eller gör din egen glass. 397g

Mer info