Franska Chokladmacarons

Franska Chokladmacarons

Blanda samman mandelmjöl, florsocker och kakao med 55g äggvita. Rör till en slät smet. Vispa resterande 55g äggvita på låg hastighet, öka farten successivt.

Koka upp socker och vatten, när det är 118 grader hälls det, med en tunn stråle, ner i den vispade äggvitan. Vispa vidare till fullt utvecklad maräng. Vänd ner marängen i mandelsmeten i omgångar, försiktigt mot slutet.

Spritsa ut kakor på bakplåtspapper med generösa mellanrum. Banka plåten mot bänken så de flyter ut till macaronform. Låt kakorna torka i ca 30 minuter tills de inte klibbar på ytan. 

Grädda kakorna i ugn, 155 grader i 8-9 minuter och låt dem svalna på pappret utan plåt. Lyft sedan bort kakorna och para ihop lika stora kakor, spritsa på kondenserad mjölkganache och lägg samman till fina macarons.

 

Kondenserad Mjölkganache

Lägg smör, kondenserad mjölk och choklad i en bunke och ställ i ett vattenbad. 

Smält samman alla ingredienser till en slät smet. Rör i vispgrädden lite i taget och låt den sedan svalna. När den svalnat kan ganachen användas till spritsning, fyllning och liknande. Om du lägger den i en oljad burk och kyler den kan den serveras skuren i bitar som chokladtryffel.

0 pers
  • Ingredienser

    • 150g mandelmjöl, siktat
    • 150g florsocker, siktat
    • 15g kakaopulver, siktat
    • 110g äggvita
    • 165g strösocker
    • 55g vatten
    • Du behöver:
    • hushållsvåg och termometer
    • Kondenserad Mjölkganache
    • 25g smör
    • 1,5 dl Törsleff´s Kondenserad Mjölk
    • 150g mörk choklad, 70%
    • 1,5 dl vispgrädde, 40%

Relaterade produkter

Kondenserad Mjölk
Kondenserad Mjölk

Törsleffs kondenserade mjölk är tillverkad av komjölk som koncentrerats genom kokning och sötats med socker. Kondenserad mjölk är en viktig ingrediens i många bakverk. Kaffe och te får en krämig smak om man tillsätter kondenserad mjölk. Prova gärna också att ringla mjölken över en fruktsallad eller gör din egen glass. 397g

Mer info