Banoffee Crumble

Banoffee Crumble

Smula kexen i en mixer tillsammans med kardemumman och kakaopulvret. Smält smöret och slå det varmt över kexen. Smula degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda, 175 grader i 8-10 minuter, låt den sedan kallna.

Öppna den karamelliserade mjölken och rör den slät. Vispa grädden och skiva bananerna. Varva smulor, mjölk, banan och grädde i ett glas och toppa med hallon, mandel, mynta och choklad.

  • Ingredienser

    • 150g digestivekex
    • 1 tsk mald kardemumma
    • 2 msk kakaopulver
    • 75g smör
    • 1 burk Törsleff´s Kondenserad Mjölk
    • 2 dl vispgrädde, 40%
    • 2 st bananer
    • färska hallon
    • rostad mandel
    • färsk mynta
    • 50g riven choklad