Misosoppa

Misosoppa

Misosoppa är en proteinrik, mycket lättlagad buljongsoppa gjord på sojabönor, ris och sjögräs. Det är en basvara i det japanska köket och äts både till vardags och till fest. Japanerna själva använder den även som smaksättning i andra rätter.

  • Ingredienser

    Ingredienser: Misopasta (97%): ((SOJABÖNSPASTA/ SOYABØNNEPASTA/PASTE) vatten/vand, SOJABÖNOR/SOYABØNNER, ris, salt), vatten/vand/vann, socker/sucker, salt, alkohol, algextrakt/algeekstrakt (algextrakt/algeekstrakt, sötningsmedel/sødemiddel (maltitolsirap/sorbitolsirap), alkohol, salt, förtjockningsmedel/fortykningsmiddel (xantangummi)), jästextrak/gær-/gjærekstrakt). Torkad garnering/garnityr (3%): (Torkat/tørret sjögräs/tang, torkad/tørret salladslök/forårsløg/vårløk).

  • Näringsinnehåll (per 100g)

    • Energi 670 kj
    • Energi 160 kcal
    • Fett 4,6 g
    • Varav mättat fett 0,6 g
    • Kolhydrat 20,7 g
    • Varav sockerarter 17,3 g
    • Protein 8,9 g
    • Salt 11,6 g
  • 1 Allergener

    • Sojabönor Ja

På grund av produktförändringar kan angivet näringsvärde skilja sig från det näringsvärde som anges på produkten i butik. Om så är fallet är det näringsvärdet på förpackningen som är det riktiga för innehållet i just den produkten.

Mer från Blue Dragon

Ostronsås 150ml
Ostronsås 150ml

Ostronsås är ett ostronextrakt som framställs av ångkokta ostron. Används som smakförstärkare på samma sätt som soja i exempelvis wokrätter. Kan även ställas på bordet och användas som kall sås eller dip.

Mer info
Sesamolja 150ml
Sesamolja 150ml

Sesamolja pressas ur sesamfrön och är en av de finaste och mest aromatiska vegetabiliska oljorna. Oljan används droppvis för att smaksätta många, främst asiatiska, maträtter. Sesamoljan ger en smak som påminner om rostade nötter. Oljan passar tyvärr inte att steka i.

Mer info