Gnocchi av potatis

Gnocchi av potatis

Ordet gnocchi betyder "bitar", och kan komma från nocchio, kvisthål i trä,eller från nocca (knoge). Rätten har varit en traditionell italiensk pastasort, förmodligen med ursprung i Mellanöstern, sedan romarriket. Den introducerades av romerska legioner under rikets expansion. Under de senaste 2000 åren har varje land utvecklat sina egna varianter av klimpar, av vilka många har gnocchin som ursprung. Under romarriket gjordes gnocchi på mannagrynsgrötliknande deg blandad med ägg, och tillverkas fortfarande i vissa former, såsom på Sardinien. Användandet av potatis är en relativt ny idé som uppkom efter introduktionen av potatis i Europa under 1500-talet.

  • Ingredienser

    Potatis 35% (vatten, potatispulver, E471 E221), morotsextrakt, paprika, vatten, VETEmjöl, potatisstärkelse, salt, rismjöl, konserveringsmedel E270 E202 Allergiråd: Innehåller VETEGLUTEN.

  • Näringsinnehåll (per 100g)

    • Energi 610kJ
    • Energi 147kcal
    • Fett 0,6g
    • - Varav mättat fett 0g
    • Kolhydrat 33,3g
    • - Varav sockerarter 3,5g
    • Protein 3g
    • Salt (SALTEQ) 1,1g
  • 2 Allergener

    • Spannmål som innehåller gluten Ja
    • Vete Ja

På grund av produktförändringar kan angivet näringsvärde skilja sig från det näringsvärde som anges på produkten i butik. Om så är fallet är det näringsvärdet på förpackningen som är det riktiga för innehållet i just den produkten.

Mer från Bella Italia

Gnocchi av potatis
Gnocchi av potatis

Ordet gnocchi betyder "bitar", och kan komma från nocchio, kvisthål i trä,eller från nocca (knoge). Rätten har varit en traditionell italiensk pastasort, förmodligen med ursprung i Mellanöstern, sedan romarriket. Den introducerades av romerska legioner under rikets expansion. Under de senaste 2000 åren har varje land utvecklat sina egna varianter av klimpar, av vilka många har gnocchin som ursprung. Under romarriket gjordes gnocchi på mannagrynsgrötliknande deg blandad med ägg, och tillverkas fortfarande i vissa former, såsom på Sardinien. Användandet av potatis är en relativt ny idé som uppkom efter introduktionen av potatis i Europa under 1500-talet.

Mer info