Undrar du över något? Här har vi samlat vanliga frågor och svar.

Törsleff´s

Vaniljsocker
Tyvärr så finns inte produkten i vårt sortiment just nu då alla kedjor (Ica, Coop osv) valt att inte ha med produkten i sitt sortiment. 

Atamon
- Är ett konserveringsmedel som används för att öka hållbarheten på sylt och saft. Tillsätts efter kokning eftersom ca 50% av konserveringseffekten försvinner om det kokar. Flytande är att föredra till saft då det blandar sig lättare i vätskan än pulver men båda har samma effekt och det är nog mest en smaksak vad man själv fördrar. Om du har osötad saft eller sylt så dubblar du mängden Atamon.

Flytande
- 1 tsk konserverar 1 kg färdig sylt eller marmelad. 1/2 tsk konserverar 1 liter sötad saft. Vid sköljning av glas används 2 tsk per dl varmt vatten.

Pulver
- 1/2 tsk konserverar 1 kg färdig sylt eller marmelad. 1/4 tsk konserverar 1 liter sötad saft. Vid sköljning av glas används 1 tsk per dl varmt vatten.

 

Melatin Fryspulver 
- Till sylt utan kokning. En uppdaterad variant av vårt tidigare vita melatin. Fördelen med fryspulver är att man bevarar frukten/bärens färska smak då det gelear utan att kokas.

Gul
- Ger gelén en härligt len konsistens och klart utseende. Viktigt att man tillsätter melatinet innan man tillsätter socker, annars gelear det inte. Man kan alltså inte använda sötad saft eller sötade bär.

Röd
- Ger sylt och marmelad fin konsistens på kort koktid. Kallas även för "räddaren i nöden" eftersom om man har fått för lös sylt eller marmelad så går det bra att koka upp den igen tillsammans med en blandning av lite röd melatin och socker. 

Grön
- Tillverkas tyvärr inte längre på grund av för låg försäljning. I dagsläget har vi ingen ersättningsprodukt.

Karmelliserad Mjölk
- Kallas ofta för Dulce de leche och har en tjockare konsistens än den kondenserade. Färdig att användas.

Kondenserad Mjölk 
- Även denna produkt är färdig att användas men har en betydligt lösare konsistens än den karamelliserade. Vill man få den tjockare så kan man koka den oöppnade burken, täckt med vatten hela tiden i 2-3 timmar så blir den karamelliserad istället.