Haugen-Gruppen AB – Revenue Manager

Har du en förmåga att omvandla finansiell information och siffror till kommersiella underlag? Trivs du i en dynamisk miljö där du får möjligheten att påverka hela verksamheten? Haugen-Gruppen är just nu på en förändringsresa, vill du vara en del av den? Vi söker nu en Revenue Manager!

Haugen-Gruppen flyttar till Stockholm (nybyggda lokaler i Järva Krog) och satsar på att bli Sveriges mest välrenommerade distributör med fokus på att hela tiden ligga i framkant och erbjuda produkter som kunden och konsumenterna efterfrågar. Samarbetet sker med starka varumärken och attraktiva produkter för morgondagens kunder och konsument.

Haugen-Gruppen genomgår en transformation och förstärker nu sitt DVH-team med flertalet roller och söker dig med stark drivkraft, mod och vilja, som vill vara med och skapa spännande erbjudanden för framtidens FMCG-marknad. De produkter som efterfrågas idag ser annorlunda ut imorgon och Haugen-Gruppens vision är att alltid ligga i framkant på marknadstrender genom att vara den naturliga partnern för varumärkesägare och kunder. Hos Haugen-Gruppen får du en unik möjlighet att vara med och bygga en banbrytande kultur, präglat av entreprenörskap, snabbhet, flexibilitet och ansvar där syftet är att bygga en organisation som ombesörjer framtidens behov.

Om rollen som Revenue Manager

I rollen som Revenue Manager ansvarar du för att ta fram och stötta organisationen med beslutsunderlag och insikter kring prissättning, kategoriutveckling, lönsamhet, kostnadsstyrning, kundinsikt etc. Din uppgift är att omvandla finansiell information till kommersiellt underlag och driva dessa frågor i ledningsgruppen och övriga organisationen. Du har många kontaktytor inom organisationen och arbetar nära den kommersiella verksamheten.

Vi tror att du är en vass analytiker med ett starkt kommersiellt driv och som vill verka i en dynamisk miljö med många kontaktytor. Du är en god kommunikatör och är van vid att arbeta självständigt och proaktivt. Som person är du en naturlig ledare och har ett stort engagemang och passion för ditt arbete.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Haugen-Gruppens nya lokaler i Järva Krog. Du rapporterar till VD och är en viktig del av ledningsgruppen. Du har ett teamansvar som består av en direktrapporterande Business Controller.

Arbetsuppgifter & ansvarsområden

 • Tillsammans med ledningen säkerställa företagets lönsamhet
 • Förbättra prognoser och processer för att nå organisationens strategier och mål.
 • Utveckla strategiska modeller för att öka marknad, kund och lönsamhetsinsikter
 • Driva business case processen och supportera den kommersiella organisationen
 • Förbättra och utveckla prognoser och rapportering.
 • Sätta upp ramverk och struktur för arbetet inom revenue management.

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning, minst magisterexamen
 • 5+ års tidigare erfarenhet från commercial controlling, sales controlling och/eller revenue management.
 • Erfarenhet från FMCG
 • Ledarerfarenhet med förmåga att skapa resultat genom andra
 • God PC-vana samt goda kunskaper i Office
 • Gedigen erfarenhet inom Excel, Power BI och andra relevanta IT-verktyg
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Viktiga personliga egenskaper

 • Stark analytisk förmåga och kommersiellt tankesätt med mycket god affärsförståelse
 • God kommunikatör och en övertygande presentatör
 • Ledaregenskaper med förmåga att leda genom ett inkluderande ledarskap
 • Mål- och resultatinriktad och med stort driv och vilja att ta ansvar
 • Proaktiv
 • Detaljorienterad
 • God förmåga att omsätta strategiska initiativ till realiserade resultat
 • Prestigelös och en stark teamplayer
 • Trygg i sitt affärsmannaskap
 • Strukturerad i sitt arbete och har god förmåga att prioritera och fördela arbetet
 • Intresse för mat

Mer om Haugen-Gruppen

Haugen-Gruppen består i Sverige av en organisation om drygt 70 personer. Haugen-Gruppens svenska HQ är idag beläget strax norr om Norrköping men flyttar nu HQ och sina kommersiella funktioner till Stockholm för att komma närmare kunderna och uppdragsgivarna. Logistik och distribution finns kvar i Norrköping för en effektiv distributionslösning. VDn är på plats sedan början av 2020 och bolagets ambition är att vara en toppspelare i prioriterade kategorier. Haugen-Gruppen präglas av en familjär stämning med bra arbetsklimat och trevlig atmosfär. Du får arbeta i ett företag med starka och välkända varumärken. Våra värderingar är viktiga för oss och vi lever dem: Entreprenörskap, Flexibilitet, Snabbhet och Ansvarstagande. På så sätt gör vi skillnad och skapar goda resultat tillsammans. Kort och gott så erbjuder vi spännande utmaningar i en dynamisk miljö där du förväntas göra skillnad!

Haugen-Gruppen är ett av Skandinaviens starkaste dagligvarubolag som marknadsför och säljer egna och internationellt välkända och starka varumärken. Vi berikar matkulturen i Sverige, Norge, Danmark och Finland med internationella smaker och trender. Vår målsättning är att vara ledande i att introducera samt vidareutveckla spännande varumärken för både dagligvarumarknaden, restaurang och storhushåll. Vi strävar efter marknadsledarskap i samtliga kategorier vi är verksamma inom.

Den huvudsakliga verksamheten består i att marknadsföra och sälja internationella livsmedel på den svenska dagligvarumarknaden. Bearbetning sker med våra två rikstäckande säljkårer. Försäljning sker främst via ICA, Coop, Axfood och Bergendahl samt via de olika restauranggrossisterna.

Företaget är i dag distributör för i huvudsak följande varumärken: Twinings te, Caj P. grillprodukter, Green Giant majs, Old el Paso Tacoprodukter, Blue Dragon asiatiska produkter, Patak's indiska produkter, Green Choice ekologiska sortiment tex Jordnötssmör, Breton smörgåskex, Go-Tan indonesiska produkter, Paradiso konserver och delikatesser, Lucullus sambal oelek och thai chili sås, Canderel sötningsmedel, Ryvita knäckebröd, Törsleff's kondenserad mjölk, konserveringsprodukter och Atamon, Nature Valley proteinbars, mängder av härlig konfektyr bla från Swizzels med Banana skids och mycket mycket mer. Under 2020 tillkom även General Mills vilket utökade sortimentet. Haugen-Gruppen har idag ca 900 artiklar och omsätter ca 600 mkr i Dagligvaruhandeln.

Din ansökan

Haugen-Gruppen samarbetar i denna rekrytering med Academic Search International. Se länk nedan för aktuell tjänst. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

https://www.academicsearch.se/haugen-gruppen-ab-revenue-manager/

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.