Redovisningsekonom/Controller

Vi söker dig som vill växa tillsammans med oss på Haugen-Gruppen och berika matkulturen i Sverige!

Haugen-Gruppen marknadsför & säljer internationellt starka varumärken som berikar matkulturen i Sverige, Norge, Finland och Danmark med internationella smaker och trender. Vår målsättning är att vara ledande i att introducera och vidareutveckla spännande varumärken för både dagligvarumarknaden, restaurang och storhushåll. Haugen-Gruppen är idag distributör för bland andra Twinings te, Heinz, Caj P grillprodukter, Blue Dragon asiatiska produkter, Patak's indiska produkter, Törsleff´s, Green Choice, Sweet Baby Ray´s, Ryvita knäckebröd med fler. Försäljningen sker via ICA, Coop, Axfood, Bergendahl, Runsven mfl samt genom de olika restauranggrossisterna Martin & Servera, Menigo, Svensk Cater mfl.

Haugen-Gruppen består i Sverige av en organisation om ca 75 personer. Haugen-Gruppens svenska HQ är beläget strax norr om Norrköping. Vår VD är på plats sedan slutet av 2016 och har en tydlig vision att vara ledande när det gäller att introducera och vidareutveckla spännande varumärken för både livsmedelsmarknaden, restaurang och catering, strävar efter marknadsledande inom alla sina kategorier. Haugen-Gruppen präglas av en familjär stämning med bra arbetsklimat och trevlig atmosfär. Du får arbeta i ett företag med starka och välkända varumärken. Våra värderingar är viktiga för oss och du delar dem med oss ”Entreprenörskap – Flexibel – Snabb – Ansvarstagande”. Kort och gott vi erbjuder spännande utmaningar i en dynamisk miljö!

Vi utökar vår ekonomiavdelning i vårt bolag i Sverige med en ny medarbetare. Vi söker en positiv och engagerad lagspelare som drivs av att förbättra och förändra rutiner och processer. Beroende på personens bakgrund och intresse kan tjänsten utformas olika.

Dina arbetsuppgifter

I arbetet ingår att deltaga i redovisningen såsom att göra månads- och årsbokslut, koncernrapportering, deklaration och årsredovisning. I tjänsten arbetar du tätt ihop med vår Accounting controller och Ekonomichef som du rapporterar till. Ekonomiavdelningen består idag av fyra medarbetare och vi vill förstärka vårt team med en ny roll. Ekonomiavdelningen fungerar som ett nav för styrning och uppföljning och kännetecknas av hög servicegrad och nödvändig kompetens i bolaget.

Dina erfarenheter

För att lyckas i rollen ser vi att du är civilekonom eller alternativt har en lägre utbildning med några års erfarenhet som redovisningsekonom i bolag eller som revisor. Erfarenhet från internationellt bolag är meriterande. Om du har erfarenhet av större affärs- och rapporterings-system samt har goda kunskaper i Excel är det meriterande. Har du erfarenhet av Microsoft Dynamics Ax är det en fördel. Dina kunskapar i det svenska och engelska språket är goda såväl i tal som i skrift.

Dina egenskaper

Din personlighet är mycket viktig för oss. Du är en positiv, nyfiken och serviceinriktad person som är trygg i dina kunskaper. Du är prestigelös och van att arbeta högt och lågt samt hjälpa till där det behövs. Vidare är du ansvarstagande och noggrann och trivs med varierande arbetsuppgifter. Du har god förståelse för helheten, men ser och följer även upp detaljerna om behov finns. Du har god förmåga att prioritera och förenkla komplexa problem och strävar alltid efter att förbättra verksamheten. Du är en problemlösare och har lätt för att skapa goda relationer.

Det som räknas hos oss är att få saker att hända. Hos oss är det nära till beslut och varje medarbetare tar ansvar och bidrar till att anta utmaningarna och uppnå goda resultat. Du kommer att arbeta i en miljö där dina idéer hörs, där det finns möjlighet att lära sig nya färdigheter och där målet alltid är att "berika matkulturen i Sverige". Vi arbetar med internationellt välkända och starka varumärken som alla kan relatera till.

 

Kontakta oss


För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Vik, HR manager, 0730-499 101. Urval och intervjuer sker löpande så tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdatum den 31 maj.  Ansök därför snarast möjligt med CV och personligt brev till: hr@haugen-gruppen.se. Läs mer om oss via www.haugen-gruppen.se. Varmt välkommen med din ansökan!