Haugen-Gruppen AB – Marknadskoordinator

Har du ett brinnande intresse för mat & dryck? Är du dessutom van att arbeta i en ständigt omväxlande miljö, där du tar ansvar för att supportera i flera olika projekt? Då kan du vara den Marknadskoordinator vi söker!

Haugen-Gruppen flyttar till Stockholm (nybyggda lokaler i Järva Krog) och satsar på att bli Sveriges mest välrenommerade distributör med fokus på att hela tiden ligga i framkant och erbjuda produkter som kunden och konsumenterna efterfrågar. Samarbetet sker med starka varumärken och attraktiva produkter för morgondagens kunder och konsument.

Haugen-Gruppen genomgår en transformation och förstärker nu sitt DVH-team med flertalet roller och söker dig med stark drivkraft, mod och vilja, som vill vara med och skapa spännande erbjudanden för framtidens FMCG-marknad. De produkter som efterfrågas idag ser annorlunda ut imorgon och Haugen-Gruppens vision är att alltid ligga i framkant på marknadstrender genom att vara den naturliga partnern för varumärkesägare och kunder. Hos Haugen-Gruppen får du en unik möjlighet att vara med och bygga en banbrytande kultur, präglat av entreprenörskap, snabbhet, flexibilitet och ansvar där syftet är att bygga en organisation som ombesörjer framtidens behov.

Om rollen som Marknadskoordinator

Som Marknadskoordinator på Haugen-Gruppen är du den självständiga länken och resursen mellan sälj- & marknadsavdelningen inom retail. Du arbetar bland annat nära Brand Managers och Key Account Managers för att supportera dessa och säkerställa administrativa uppgifter. Du fungerar även som konsumentkontakt för våra kunder (principaler/varumärkesägare) och bemöter konsumenten med hög servicekänsla. Rollen är omväxlande och sätter höga krav på att du kan hantera många olika projekt och arbetsuppgifter samtidigt.

Som marknadskoordinator ansvarar du för att genomföra event och mässor med tillhörande kostnadsbudget, i samråd med marknadsgruppen. Det är även du som säkerställer bokningar och pris-förhandlingar avseende resor och hotell när detta är aktuellt, exempelvis för konferenser internt. Du har digital erfarenhet och ansvarar för att uppdatera hemsidan med material samt administrerar uppdateringar och information i CRM-systemet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Haugen-Gruppens nya lokaler i Järva Krog. Du rapporterar till Trade Activation Manager och är en del av marknadsteamet.

Arbetsuppgifter & ansvarsområden

 • Du ansvarar för event & mässor på den svenska marknaden och säkerställer kostnadsbudgeten för dessa.
 • Agerar projektledare för såväl interna som externa event.
 • Du är kontaktperson och ansvarar för konsumentkontakt för våra varumärkesägares räkning.
 • Du ansvarar för att uppdatera hemsidan och säkerställer att rätt material finns tillgängligt.
 • Säkerställer administrationen av marknadsaktiviteter i CRM-systemet.

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning inom marknadskommunikation eller motsvarande.
 • 3–5 års relevant erfarenhet av koordinering ifrån en marknadsavdelning.
 • FMCG eller för tjänsten relevant affärserfarenhet med dokumenterad framgång.
 • God kommunikativ och administrativ förmåga.
 • Projektledning, planering och leveransförmåga.
 • Flytande i svenska samt engelska.
 • B-körkort är ett krav.
 • Om du är van att prisförhandla samt boka konferenser, hotell och resor mm är detta meriterande.

För att lyckas i rollen som Marknadskoordinator har du en naturlig förmåga att strukturera flera projekt samtidigt i en snabbt rörlig miljö. Du hanterar oförutsedda händelser med ett stort lugn och professionalism, samtidigt som din stresströskel är hög. Du är ansvarstagande och driver på dina projekt med stor entusiasm. Du är kommunikativ, flexibel och prestigelös. Du är inte främmande för det analytiska samtidigt som du har ett kommersiellt öga. Självklart har du ett passionerat matintresse som inspirerar andra omkring dig!

Mer om Haugen-Gruppen

Haugen-Gruppen består i Sverige av en organisation om drygt 70 personer. Haugen-Gruppens svenska HQ är idag beläget strax norr om Norrköping men flyttar nu HQ och sina kommersiella funktioner till Stockholm för att komma närmare kunderna och uppdragsgivarna. Logistik och distribution finns kvar i Norrköping för en effektiv distributionslösning. VDn är på plats sedan början av 2020 och bolagets ambition är att vara en toppspelare i prioriterade kategorier. Haugen-Gruppen präglas av en familjär stämning med bra arbetsklimat och trevlig atmosfär. Du får arbeta i ett företag med starka och välkända varumärken. Våra värderingar är viktiga för oss och vi lever dem: Entreprenörskap, Flexibilitet, Snabbhet och Ansvarstagande. På så sätt gör vi skillnad och skapar goda resultat tillsammans. Kort och gott så erbjuder vi spännande utmaningar i en dynamisk miljö där du förväntas göra skillnad!

Haugen-Gruppen är ett av Skandinaviens starkaste dagligvarubolag som marknadsför och säljer egna och internationellt välkända och starka varumärken. Vi berikar matkulturen i Sverige, Norge, Danmark och Finland med internationella smaker och trender. Vår målsättning är att vara ledande i att introducera samt vidareutveckla spännande varumärken för både dagligvarumarknaden, restaurang och storhushåll. Vi strävar efter marknadsledarskap i samtliga kategorier vi är verksamma inom.

Den huvudsakliga verksamheten består i att marknadsföra och sälja internationella livsmedel på den svenska dagligvarumarknaden. Bearbetning sker med våra två rikstäckande säljkårer. Försäljning sker främst via ICA, Coop, Axfood och Bergendahl samt via de olika restauranggrossisterna.

Företaget är i dag distributör för i huvudsak följande varumärken: Twinings te, Caj P. grillprodukter, Green Giant majs, Old el Paso Tacoprodukter, Blue Dragon asiatiska produkter, Patak's indiska produkter, Green Choice ekologiska sortiment tex Jordnötssmör, Breton smörgåskex, Go-Tan indonesiska produkter, Paradiso konserver och delikatesser, Lucullus sambal oelek och thai chili sås, Canderel sötningsmedel, Ryvita knäckebröd, Törsleff's kondenserad mjölk, konserveringsprodukter och Atamon, Nature Valley proteinbars, mängder av härlig konfektyr bla från Swizzels med Banana skids och mycket mycket mer. Under 2020 tillkom även General Mills vilket utökade sortimentet. Haugen-Gruppen har idag ca 900 artiklar och omsätter ca 600 mkr i Dagligvaruhandeln.

Din ansökan

Haugen-Gruppen samarbetar i denna rekrytering med Academic Search International. Se länk nedan för aktuell tjänst. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

https://www.academicsearch.se/haugen-gruppen-ab-marknadskoordinator/

 

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.