Haugen-Gruppen AB – Grafisk Designer

Har du ett öga för detaljer och gillar att arbeta innovativt likväl som produktivt? Har du dessutom en stor passion för mat kan rollen som Grafisk Designer vara perfekt för dig!

Haugen-Gruppen flyttar till Stockholm (nybyggda lokaler i Järva Krog) och satsar på att bli Sveriges mest välrenommerade distributör med fokus på att hela tiden ligga i framkant och erbjuda produkter som kunden och konsumenterna efterfrågar. Samarbetet sker med starka varumärken och attraktiva produkter för morgondagens kunder och konsument.

Haugen-Gruppen genomgår en transformation och förstärker nu sitt DVH-team med flertalet roller och söker dig med stark drivkraft, mod och vilja, som vill vara med och skapa spännande erbjudanden för framtidens FMCG-marknad. De produkter som efterfrågas idag ser annorlunda ut imorgon och Haugen-Gruppens vision är att alltid ligga i framkant på marknadstrender genom att vara den naturliga partnern för varumärkesägare och kunder. Hos Haugen-Gruppen får du en unik möjlighet att vara med och bygga en banbrytande kultur, präglat av entreprenörskap, snabbhet, flexibilitet och ansvar där syftet är att bygga en organisation som ombesörjer framtidens behov.

Om rollen som Grafisk Designer

Ditt uppdrag som Grafisk Designer är att vara den drivande kraften bakom den visuella kommunikationen som bland annat inkluderar typografi, bildkomposition, layout och visuell identitet. Du agerar även som resurs mot sälj- & marknadsavdelningen och stöttar dessa i varumärkesbyggande projekt.

Som Grafisk Designer ansvarar du för att de grafiska kraven som finns från huvudmän (varumärkesägare) samt att interna riktlinjer efterföljs. Du har yttersta ansvaret för bildbanken som avser grafiskt material och ser till att denna är uppdaterad genom att beställa eller själv utföra fotograferingen av nya produkter. För att lyckas som Grafisk Designer på Haugen-Gruppen tror vi att du har en stark kreativ ådra som du gärna kombinerar med ditt affärsmannaskap.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Haugen-Gruppens nya lokaler i Järva Krog. Du rapporterar till Trade Activation Manager och är en del av marknadsteamet.

Arbetsuppgifter

 • Ansvarar för att leverera grafiskt material till sälj- och marknadsavdelningen (både Retail och Storkök)
 • Bidrar till hemsidans content och grafiska profil
 • Tar fram införsäljningsblad till centrala kampanjer & införsäljningsfolder
 • Tar fram annonser och annat grafiskt material för annonsering mm
 • Underhåller bildbanken och ser till att denna är uppdaterad
 • Ansvarar i samråd med BM för fotografering etc av nya produkter och exponeringslösningar
 • Artikelnummer, sätter alla nya reklamartiklar
 • Deltaga i mässor

Ansvarsområden

 • Projektledaransvar för produktion av tryckt material
 • Ansvara för att de grafiska krav som finns från huvudmän (varumärkesägare) och interna riktlinjer efterföljs gällande bland annat design, färgval och tonalitet.

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning med inriktning mot grafisk design eller marknadskommunikation
 • 1-3 års erfarenhet av grafisk design inom DVH
 • Erfarenhet från FMCG eller för tjänsten relevant affärserfarenhet med dokumenterad framgång
 • Van vid att projektleda och planera med en hög leveransförmåga
 • God kommunikativ förmåga
 • Flytande i svenska samt engelska
 • B-körkort är ett krav
 • God erfarenhet av program som Adobe Photoshop, InDesign, Illustrator, Adobe Premier Pro, After Effects, FrameMaker m.m
 • Om du är van vid att hantera en kamera och ta professionella bilder är detta meriterande

Viktiga personliga egenskaper

 • Förmåga att strukturera flera projekt i en snabbrörlig miljö
 • Ansvarstagande & drivande
 • Kommunikativ & prestigelös
 • Flexibel & lösningsorienterad
 • Kreativ – du har ett sinne för färg & form och förmågan att se i bilder
 • Passionerat matintresse!

Mer om Haugen-Gruppen

Haugen-Gruppen består i Sverige av en organisation om drygt 70 personer. Haugen-Gruppens svenska HQ är idag beläget strax norr om Norrköping men flyttar nu HQ och sina kommersiella funktioner till Stockholm för att komma närmare kunderna och uppdragsgivarna. Logistik och distribution finns kvar i Norrköping för en effektiv distributionslösning. VDn är på plats sedan början av 2020 och bolagets ambition är att vara en toppspelare i prioriterade kategorier. Haugen-Gruppen präglas av en familjär stämning med bra arbetsklimat och trevlig atmosfär. Du får arbeta i ett företag med starka och välkända varumärken. Våra värderingar är viktiga för oss och vi lever dem: Entreprenörskap, Flexibilitet, Snabbhet och Ansvarstagande. På så sätt gör vi skillnad och skapar goda resultat tillsammans. Kort och gott så erbjuder vi spännande utmaningar i en dynamisk miljö där du förväntas göra skillnad!

Haugen-Gruppen är ett av Skandinaviens starkaste dagligvarubolag som marknadsför och säljer egna och internationellt välkända och starka varumärken. Vi berikar matkulturen i Sverige, Norge, Danmark och Finland med internationella smaker och trender. Vår målsättning är att vara ledande i att introducera samt vidareutveckla spännande varumärken för både dagligvarumarknaden, restaurang och storhushåll. Vi strävar efter marknadsledarskap i samtliga kategorier vi är verksamma inom.

Den huvudsakliga verksamheten består i att marknadsföra och sälja internationella livsmedel på den svenska dagligvarumarknaden. Bearbetning sker med våra två rikstäckande säljkårer. Försäljning sker främst via ICA, Coop, Axfood och Bergendahl samt via de olika restauranggrossisterna.

Företaget är i dag distributör för i huvudsak följande varumärken: Twinings te, Caj P. grillprodukter, Green Giant majs, Old el Paso Tacoprodukter, Blue Dragon asiatiska produkter, Patak's indiska produkter, Green Choice ekologiska sortiment tex Jordnötssmör, Breton smörgåskex, Go-Tan indonesiska produkter, Paradiso konserver och delikatesser, Lucullus sambal oelek och thai chili sås, Canderel sötningsmedel, Ryvita knäckebröd, Törsleff's kondenserad mjölk, konserveringsprodukter och Atamon, Nature Valley proteinbars, mängder av härlig konfektyr bla från Swizzels med Banana skids och mycket mycket mer. Under 2020 tillkom även General Mills vilket utökade sortimentet. Haugen-Gruppen har idag ca 900 artiklar och omsätter ca 600 mkr i Dagligvaruhandeln.

Din ansökan

Haugen-Gruppen samarbetar i denna rekrytering med Academic Search International. Se länk nedan för aktuell tjänst. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

https://www.academicsearch.se/haugen-gruppen-ab-grafisk-designer/

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.