Låt oss inspirera

Mimosa med grillad apelsin!

Fyll halva glaset med iskall apelsinjuice och fyll upp med Champagne, servera direkt med en rostad apelsinskiva på kanten.

Rostad apelsin – skiva apelsinen i 2 mm tjocka skivor, lägg på grillen eller en torr stekpanna. Pudra på några tunna lagen florsocker och låt apelsinen karamelliseras. Detta ger en fin lite grillig ton till drinken.

 

Festligt nyårssnax!

Blanda 200g skalade räkor, 4 msk créme fraiche, finrivet citronskal och färska örter.  Smaka av med salt, peppar och citron. Skeda upp räkröran i Linkosuo rågchips och servera direkt. Röran räcker till ca 16-20 st.

 

Julig Cheesecake!

Imponera på släkten med en söt och julig dessert! Du behöver 200g färskost, 1,5 dl Törsleff´s Kondenserad Mjölk, 1 msk rivet apelsinskal, 1 msk pressad lime, 1 msk pressad apelsin och 6 st pepparkakor.

Vispa färskost, kondenserad mjölk, citrusskal och saft kraftigt tills det tjocknar. Krossa pepparkakorna och fördela dem i 4 glas. Klicka smeten på pepparkakskrosset och låt vila i kylen. Servera tillsammans med bär och lite polkagrisar.

Tips! För en ännu juligare smak kan du steka dom krossade pepparkakorna tillsammans med lite smör och smaksätta med kanel och/eller kardemumma.

 

Istället för glögg!

Varm tranbärsdricka en kall, frostig vinterdag är inte så tokigt. Värm upp Ocean Spray Tranbärsdryck, gärna över öppen eld, servera i glöggmuggar tillsammans med lite nötter och russin. Jättegott och supermysigt!

Twinings älskar hösten!

Bland det bästa vi vet är att få göra sig en riktigt god kopp te, njuta av höstens alla fantastiska färger som finns utanför fönstret och kanske höra vinden vina runt knuten. Har du förresten provat Twinings Infuso teer? Örtte som smakar gudomligt, innehåller dessutom inget koffein så det är perfekt att ta en kopp på senkvällen. 

 

Om du ställt in grillen för säsongen så kan du ju faktiskt grilla utan grill!

Det är enkelt att få grillkänsla i ugnen på t ex kyckling! Lägg kycklingen, gärna med skinn, på ett galler. Smaksätt med salt och peppar. Sätt in gallret i ugn, 225 grader och grilla i 5 minuter, sätt ner värmen till 150 grader och stek tills den är genomstekt. Pensla upprepade gånger med en rökig BBQ-sås. Sweet Baby Ray’s Hickory & Brown Sugar rekommenderas varmt. Supersmarrigt!