Vanliga frågor

Här nedan kan du hitta svar på några av de vanligaste frågorna. Om du inte hittar ett svar på just din fråga, tveka inte att kontakta oss, antingen via vårt kontaktformulär, eller via info-(_sm3Remove)-_-(_a)-_haugen-gruppen-(d_)-_se.
 
Om du har köpt en vara som du inte är nöjd med kan du kontakta oss via vårt reklamationsformulär så får vi med alla uppgifter vi behöver ha för att ta ärendet vidare.

Caj P

Gluten

I stort sett alla Caj P. produkter är fria från gluten. Några produkter kan ha spår av vete, dock inte tillsatt vete utan som en av ingredienserna i sojasåsen och det gäller följande produkter: Grillolja Original, Glaze Allround, Glaze Honey och Marinad & Grillolja Original.

Baconnaise

Innehåller inget animaliskt. Vi använder oss av en arom som får fram baconsmaken. 

Grillkrydda Original

Caj P. Allroundkrydda ersätter nu Grillkrydda original. Recepturen är i stort sett samma men vi har valt att ta bort glutamat från den nya (en smakförstärkare) vilket kan påverka smaken lite grann.

 

  Vilka teer från Twinings finns att köpa i Sverige? Det aktuella sortimentet kan du hitta på www.twinings.se eller på www.haugen-gruppen.se, du kan även köpa teer online via www.twinings.co.uk.  
Vart kan jag hitta Linkosuos rågchips? Jag hittar inte dessa i min butik.
Linkosuos rågchips finns listad hos Ica, Coop, Willys och Citygross, men det är upp till varje butik att beställa det från sitt centrallager. Det kan skilja sig från olika butiker vart rågchipsen är placerade, har du kollat i kexhyllan och inte hittat dem? Kika bland matkex, snacks eller bröd.
 
Jag har fått tomma omslag/halva patroner i min påse med patroner, varför?
Påsen styrs av vikt och inte av antal. Självklart är det inte roligt att få tomma omslag eller hälften så stora godisbitar, men du har fått rätt mängd i påsen.
 
Varför är min choklad gråaktig i färgen? Är den dålig?
Det kallas för fettblomning och är ofarligt. Fettblomning uppstår när chokladen blir utsatt för temperaturskillnader, det kan ske under transporten till butiken eller i bilen på vägen hem från butik.
 
Jag har köpt Green Choice Jordnötssmör, men när jag öppnade den var den oljig på översta lagret, varför?
Green Choice Jordnötssmör är en naturlig produkt, det är inget farligt utan det är bara att röra om i burken.
 
Varför klumpar sig den flytande honungen? Det går inte att få ut den ur flaskan.
Det som har hänt är att din honung har börjat kristallisera sig i flaskan vilket kan inträffa när det inbördes förhållandet mellan sockerarterna fruktos/glukos har ett lågt värde.  Det är absolut inget fel på honungen, det är bara konsistensen som ändrat sig då sockerkristallerna på grund av (oftast en temperaturrelaterad faktor) helt enkelt har ”klumpat ihop sig. Testa att värma upp honungen försiktigt och rör om.
 
Varför har den flytande honungen skiktat sig och blivit grynig? Den är dessutom ojämn i färgen och i konsistensen.
Detta kan ibland inträffa då det naturliga druvsockret (glukoset) i honungen sjunker till botten och det mörkare naturliga fruktsockret (fruktoset) flyter upp ovanpå. Det är inget fel på honung som skiktat sig, rör försiktigt ihop skikten med tex. en sked och ställ den på en svalare plats så bör honungen så småmningom återgå till en jämn konsistens.
 
Hur ska man dosera Canderel strö?
En tesked Canderel motsvarar en tesked socker i sötma. Använd alltså samma mängd Canderel som du skulle ha använt socker.
1 tsk socker = 1 tsk Canderel strö 
1 dl socker = 1dl Canderel strö
 
Om du har frågor om Atamon, saft och sylt, klicka här.