Woksås Citrongräs & Chili

Woksås Citrongräs & Chili

En frisk och het sås med aromatisk smak av citrongräs och en hint av chili.

  • Ingredienser

    Ingredienser: Vatten/Vand, glukos-fruktossirap, modifierad majsstärkelse/-stivelse, röd chilipasta (3%) [röd chilipeppar, salt, surhetsreglerande medel/middel (ättiksyra/eddikesyre)], ingefärspuré, fisksås [ansjovisextrakt/ansjosekstrakt (FISK), salt, socker/sukker], vitlökspuré/hvidløgspuré, socker/sukker, hackat citrongräs (2%), rapsolja, ljus/lys sojasås [vatten/vand, salt, SOJABÖNOR/SOJABØNNER, rostat/ristet VETE/HVEDE, socker/sukker, alkohol], thaibasilika/thai basilikum (1,5%), korianderblad, kaffir limeblad, hackad galangalrot, kryddor/krydderier, surhetsreglerande medel/middel (mjölksyra/mælkesyre).

  • Näringsinnehåll (per 100g)

    • Energi 310 kj
    • Energi 74 kcal
    • Fett 2,2 g
    • Varav mättat fett 0,2 g
    • Kolhydrat 12,7 g
    • Varav sockerarter 6,8 g
    • Protein 0,6 g
    • Salt 1,1 g
  • 4 Allergener

    • Fisk Ja
    • Nötter (eng: tree nuts) spår av
    • Jordnötter spår av
    • Sojabönor Ja

På grund av produktförändringar kan angivet näringsvärde skilja sig från det näringsvärde som anges på produkten i butik. Om så är fallet är det näringsvärdet på förpackningen som är det riktiga för innehållet i just den produkten.

Mer från Blue Dragon

Kokosmjölk
Kokosmjölk

Kokosmjölk fås genom att kokos rivs och får sjuda tillsammans med vatten, vartefter press en tjockflytande kjölk erhålles. Kokosmjölk används flitigt i många thailändska, malaysiska och indiska rätter. Den är även en viktig ingrediens i drinken Pina Colada. Kokosmjölk används i grytor och till andra rätter, istället för grädde och mjölk. Går även bra att baka eller göra glass med, ger bakverk en saftig smak. Fetthalten är 18 - 20 %. Den lilla burken passar mindre hushåll. Öppnad förpackning förvaras i kylskåp upp till 5 dagar. Kan frysas till skillnad från den lätta kokosmjölken. 165ml Allergiinformation: Ett utmärkt alternativ för laktosintoleranta.

Mer info
Kokosmjölk
Kokosmjölk

Kokosmjölk fås genom att kokos rivs och får sjuda tillsammans med vatten, vartefter press en tjockflytande kjölk erhålles. Kokosmjölk används flitigt i många thailändska, malaysiska och indiska rätter. Den är även en viktig ingrediens i drinken Pina Colada. Kokosmjölk används i grytor och till andra rätter, istället för grädde och mjölk. Går även bra att baka eller göra glass med, ger bakverk en saftig smak. Fetthalten är 18 - 20 %. Finns i 2 olika storlekar. Öppnad förpackning förvaras i kylskåp upp till 5 dagar. Kan frysas. 400ml Allergiinformation: Ett utmärkt alternativ för laktosintoleranta.

Mer info
Äggnudlar
Äggnudlar

Äggnudlar 300g innehåller 6 st portionsnystan a 50g. Enkel att använda och dosera. Passar att woka men även som tillbehör. 300g

Mer info
Wasabipasta
Wasabipasta

Mycket stark, ljusgrön japansk smaksättare i pastaform. Smaken påminner om pepparrot. Används i sushi och blandas även med japansk soja till en dipsås för sushi. Prova gärna att smaksätta andra maträtter med wasabi, exempelvis kryddsmöret till köttbiten.

Mer info
Misosoppa
Misosoppa

Misosoppa är en proteinrik, mycket lättlagad buljongsoppa gjord på sojabönor, ris och sjögräs. Det är en basvara i det japanska köket och äts både till vardags och till fest. Japanerna själva använder den även som smaksättning i andra rätter.

Mer info
Sushi Nori
Sushi Nori

Sushi Nori är tillverkat av rostat torkat sjögräs. Bladen används till att göra sushi, men kan också rivas i strimlor och användas i sallader och till nudelrätter.

Mer info
Hoisinsås
Hoisinsås

Hoisin sås är en söt och mörkbrun sås. Används till att marinera kött och fågel, som smaksättare i matlagning och som bordssås. Kan även blandas med andra såser till dippsås.

Mer info
Sushi Gari Ingefära
Sushi Gari Ingefära

Kallas "gari" på japanska, har en söt-syrlig smak och är en fräsch ingrediens i det japanska köket. Används både som garnering och som separat tillbehör till sushi och andra japanska rätter.

Mer info
Hackad Ingefära
Hackad Ingefära

Hackad ingefära (ginger) ger en utsökt doft och smak av färsk ingefära. Färdig att användas i alla asiatiska rätter i stället för färsk ingefära. Ca. 2 tsk är lagom till 4 portioner. 110g

Mer info