Kokosmjölk

Kokosmjölk

Kokosmjölk fås genom att kokos rivs och får sjuda tillsammans med vatten, vartefter press en tjockflytande kjölk erhålles. Kokosmjölk används flitigt i många thailändska, malaysiska och indiska rätter. Den är även en viktig ingrediens i drinken Pina Colada. Kokosmjölk används i grytor och till andra rätter, istället för grädde och mjölk. Går även bra att baka eller göra glass med, ger bakverk en saftig smak. Fetthalten är 18 - 20 %. Finns i 2 olika storlekar. Öppnad förpackning förvaras i kylskåp upp till 5 dagar. Kan frysas. 400ml Allergiinformation: Ett utmärkt alternativ för laktosintoleranta.

  • Ingredienser

    Kokosnötextrakt (56%), vatten, stabiliseringsmedel: E466, emulgeringsmedel: E471, antioxidationsmedel: E330. Total salthalt: 0,1%.

  • Näringsinnehåll (per 100g)

    • Energi KJ 647kJ
    • Energi Kcal 154kcal
    • Fett 15g
    • Varav enkelomättat fett 13,2g
    • Kolhydrater 3,4g
    • Protein 1,4g
    • Fiber 0,4g

På grund av produktförändringar kan angivet näringsvärde skilja sig från det näringsvärde som anges på produkten i butik. Om så är fallet är det näringsvärdet på förpackningen som är det riktiga för innehållet i just den produkten.

Mer från Blue Dragon

Sushi Meal Kit 315g
Sushi Meal Kit 315g

Ett suveränt kit för dig som vill göra sin egen sushi hemma. Innehåller bambumatta, ätpinnar, sushi nori (sjögräsark), wasabi, sushi su (risvinägerblandning), soya och sushiris. Sushiriset är packat i "boil-in-bag" påsar för att underlätta tillagningen ytterligare.

Mer info
Wasabipasta
Wasabipasta

Mycket stark, ljusgrön japansk smaksättare i pastaform. Smaken påminner om pepparrot. Används i sushi och blandas även med japansk soja till en dipsås för sushi. Prova gärna att smaksätta andra maträtter med wasabi, exempelvis kryddsmöret till köttbiten.

Mer info
Sesamolja
Sesamolja

Sesamolja pressas ur sesamfrön och är en av de finaste och mest aromatiska vegetabiliska oljorna. Oljan används droppvis för att smaksätta många, främst asiatiska, maträtter. Sesamoljan ger en smak som påminner om rostade nötter. Oljan passar tyvärr inte att steka i.

Mer info
Misosoppa
Misosoppa

Misosoppa är en proteinrik, mycket lättlagad buljongsoppa gjord på sojabönor, ris och sjögräs. Det är en basvara i det japanska köket och äts både till vardags och till fest. Japanerna själva använder den även som smaksättning i andra rätter.

Mer info
Sushi Nori
Sushi Nori

Sushi Nori är tillverkat av rostat torkat sjögräs. Bladen används till att göra sushi, men kan också rivas i strimlor och användas i sallader och till nudelrätter.

Mer info