Mys-muffins med lax och wasabi

Publicerad: 12:23 snax | fisk

De här muffinsen blev kalasgoda! Krispiga, smakrika och helt underbara. Att de sedan är busenkla att laga gör ju saken inte sämre eller hur? De går fint att förbereda dagen innan. Baka i så fall av dem, ställ dem i kylen och ljumma dem innan det är dags att lägga på crème och lax. Lycka till!

Potatismuffins med rökt lax
16 små fina snax-muffins

400g riven, fast potatis
1 st ägg
40g smält smör (inte margarin)
6 skivor kallrökt lax
4 msk crème fraiche
flingsalt, svartpeppar, socker, Blue Dragon Wasabipasta, smörgåskrasse
12 st muffinsformar

Blanda potatisen med ägg och smör, smaksätt med salt och peppar. Fördela potatissmeten i formarna och baka dem i ugnen, ca 20 minuter i 175-200 grader tills de är gyllenbruna. Ta ut dem och låt de svalna. Vispa crème fraiche och smaksätt med, wasabi, salt och en nypa socker. Strimla laxen. Ta potatismuffinsen ur formen, klicka på crèmen och toppa med lax och krasse.
SEP30

Chokladmousse utan socker!

Publicerad: 15:48 sockerfri | dessert

Chokladmousse utan socker!

Vi har provlagat många sockerfria desserter och kakor. Det är inte helt lätt att ersätta socker men denna chokladmousse med Canderel blev riktigt bra. Så, sätt i gång att vispa!

Chokladmousse
4 personer

150g mörk choklad, 70%
75g smör
3 st ägg – 3 vitor och 2 gulor
1 msk Canderel Green Strö/kristaller
skal och saft från en halv apelsin

Smält 125g choklad tillsammans med smör i ett vattenbad. Vispa maräng på 3 äggvitor (börja på låg visphastighet och öka succesivt, tillsätt Canderel mot slutet). Rör ner 2 äggulor och apelsinen i chokladmassan, avsluta med att försiktigt vända i marängen. Fördela i portionsskålar och låt de sedan vila i kylen ett par timmar. När det är dags att servera så riv resterande choklad på toppen.

SEP26

En äppelpaj utan socker!

Publicerad: 14:18 bakning | sockerfri

Canderel strö går fint att göra smulpaj på om du inte kan eller vill äta vanligt socker. Mandelmjölet ger smulorna  fin smak och krispighet. Lycka till med pajen!

Smulpaj med äpplen och jordgubbar
4 personer

200g färska jordgubbar
3 st gröna äpplen
1 msk Canderel Green Strö/kristaller

Till smulpajen
1,25 dl vetemjöl
0,5 dl Canderel Green Strö/kristaller
75g osaltat smör
2 dl mandelmjöl

Skölj, ansa och dela jordgubbarna. Skala, kärna ur och skär äpplena I tärningar.
Blanda Canderel, mjöl och mandelmjölet I en rymlig bunke. Hyvla i kallt smör och blanda med fingertopparna till en grynig deg. Lägg ut jordgubbarna i 4 portionsformar eller 1 större form. Fördela äpplena ovan på. Om frukten är syrlig så strö på Canderel. Täck frukten med smuldeg och baka i ugn, 175 grader i ca 20 minuter.

SEP24

Mera Oktoberfest!

Publicerad: 14:38 kött

En sallad som passar utmärkt till oktoberfestligheterna. Går bra att förbereda och fantastiskt god.

Surkålssallad
3-4 personer

Fräs 1 dl hackad lök i lite olja, tillsätt avrunnen Kühne Surkål Premiun "Fasskraut", 1 dl vitt vin och 1 dl äppeljuice. Låt det sjuda i 20 minuter under lock och sedan svalna. Blanda i 1 hackat äpple, 1 dl grovhackade valnötter och 1 msk Akacia Honung. Servera tillsammans med kött, korv eller kyckling.

SEP18

Oktoberfest!

Publicerad: 10:55 kött

Nu när det börjar bli mörkt ute så tar vi alla tillfällen till fest. Här är ett bra recept som funkar fint till Oktoberfesten. Så, skål och trevlig oktober!

Surkål i ugn
3-4 personer

200g    kassler
100g    kryddig korv, t ex bratwurst
1 burk    Kühne Surkål
300g    klyflade rotfukter
1 dl    vitt vin
1 dl    hönsbuljong
    Akacia Honung, kummin, salt och svartpeppar

Låt surkålen rinna av, lägg den i en ugnsfast form. Krydda med salt, kummin och slå på vin samt buljong. Skär kasslern och korven i centimetertjocka skivor. Lägg dessa tillsammans med rotfrukterna ovanpå surkålen, ringla på lite honung, strö på lite salt och svartpeppar. Stek allt i ugn, 175 grader i ca 25 minuter tills rotfrukterna är mjuka. Servera tillsammans med senap, bröd och krispiga grönsaker.
SEP15

Underbart god lammstek!

Publicerad: 15:01 kött | lamm | grill

En lammstek som får steka långsamt blir underbart mör, saftig och god. Att den sedan sköter sig själv är ju ännu bättre!

Rostat vitlökslamm
- 6 personer -

1,5 kg bogstek av lamm
3 msk vit balsamicovinäger
2 msk farinsocker
2 msk rapsolja
1 påse CajP Rub Garlic
2 dl kycklingfond

Blanda vinäger, farin och olja i en fryspåse. Lägg i köttet och låt det marinera i rumstemperatur i 1 timme. Ta upp köttet och låt den rinna av. Rubba in rub’en i ytan. Lägg köttet i en ugnsfast form, slå i fonden och täck med aluminiumfolie. Baka i ugn, 150 grader i 1,5 timmar. Ta av folien och stek ytterligare 30 minuter i 175 grader. Skär upp lammet och servera tillsammans med stekskyn och t ex aioli, potatis och rostade grönsaker.
SEP11

Mogna björnbär

Publicerad: 10:42 sylt | bär

Nu mognar björnbären och när Du tröttnat på att äta dem direkt från busken så kok sylt. Välj mogna med inte övermogna bär och var noga när Du sköljer och rensar dem.

Björnbärssylt

1 kg björnbär, ca 2 liter, rensade och sköljda
6 dl socker
1 tsk vanilj från Tötsleff vaniljkvarn
1 krm Atamon

Varva bär, vanilj och socker i en gryta. Låt grytan stå i 1 timme så att bären saftar av sig. Hetta sakta upp bären på svag värme under lock och koka sakta ca 10 min. Skumma av orenheter från ytan och rör i Atamon. Slå upp sylten i rena, atamonsköljda burkar och förvara sylten i kylen.
SEP06


 

Hej, välkommen!
Här i bloggen delar vi med oss av recept, tips och dryck. Mat, dryck och konfektyr är det bästa vi vet, hoppas att Ni hittar något gott här! Lycka till vid spisen!