Apelsin och socker!

Publicerad: 09:15 dessert | tips

Nu när apelsinerna är extra goda, passa på att göra ett smaksatt socker. Detta kan Du sedan använda som vanligt socker i recepten med en extra fruktig och fin apelsinsmak. Eller toppa desserter med det - både gott och vackert!

Lägg 2 dl socker i en tjockbottnad kastrull. Skala av det yttersta gula skalet och lägg det i kastrullen tillsammans med sockret. Pressa över apelsinsaften och ställ kastrullen på spisen. Låt det sakta hettas upp och socktet skall smälta och bli brunt. Slå upp karamellen på bakplåtspapper och låt det kallna. Mixa det sedan till pulver i matberedare. Förvara sockret i tät burk.
FEB08


 

Hej, välkommen!
Här i bloggen delar vi med oss av recept, tips och dryck. Mat, dryck och konfektyr är det bästa vi vet, hoppas att Ni hittar något gott här! Lycka till vid spisen!