Sashimi

Publicerad: 18:01 asiatiskt | japan

På Goda Köket mässan bjöd vi på en väldigt god sashimivariant.

Du behöver: Salmalax, japansk soja, wasabipaste och inlagd ingefära (sushi gari) från Blue Dragon samt rostade sesamfrö. På bilden har vi lyxat till det lite med några nypor algsallad (goma wakame).

Skiva laxen tunt och lägg på ett fat. Blanda några matskedar soja med en klick wasabi och ringla det över laxen. Strö på några matskedar strimlad ingefära och avsluta med sesamfrö. Låt laxen marinera några minuter och sedan är det bara att njuta.

Om Du använder annan lax än Salma så måsta Du frysa den innan servering. Lägg den ett dygn i frysen, låt den tina i kyl och sedan är det bara att följa receptet ovan.
NOV18

Sushiris

Publicerad: 22:15 asiatisk | sushi | japan

Här kommer ett bra recept på sushiris. Var noga, följ receptet noga och försök att inte stressa riset - då blir det som godast!

Sushi ris - grundrecept

 

500g / 1 påse Blue Dragon Sushiris

0,75 dl Blue Dragon Risvinäger

0,75 dl strösocker

 

Lägg riset i en rymlig bunke och skölj, spola och gnugga försiktigt tills vattnet blir klart. Låt sedan riset stå i vatten i ca 40 minuter. Slå socker och vinäger i en kastrull, värm upp tills sockret löst sig och ställ åt sidan (får ej koka). Häll sedan över riset i en sil och låt det vila i 15 minuter. Lägg riset i en kastrull eller riskokare och tillsätt 7 dl nytt vatten. Koka upp under lock, sänk värmen till lägsta effekt i 10 minuter, drag av kastrullen från värmen och låt riset vila i ytterligare 10 minuter.

Slå upp riset i en skål av trä, glas eller plast, lufta riset med en ätpinne. Arbeta försiktigt ner vinägerblandningen, Sushi Su, i riset, täck med en fuktig handduk och låt det svalna till rumstemperatur.NOV15

Sushi på enklaste sätt!

Publicerad: 12:28 asiatisk | film | sushi

Vill Du lära Dig koka sushiris, göra nigiri och olika makirullar? Titta då gärna på våra nya instruktionsfilmer, de finns på:

www.bluedragon.se
klicka sedan på sushifilmerna

Lycka till!
NOV15

Tack alla som besökte oss på Goda Köket mässan i Sthlm!

Publicerad: 12:02 asiatisk

Nu pustar vi ut efter 3 intensiva dagar på mässan! Jag lovade flera av Er att jag skulle skriva namnen på de olika toppingarna och fyllningarna som vi använde till sushin, både i montern och på scenerna.

Här kommer godsakerna:

Laxen:
Salmalax, världens bästa och godaste lax! För information, besök gärna www.salma.no. Dessa kan Ni köpa i hel eller halv loin.

Röd och grön fiskrom:
Vi använde smaksatt flygfiskrom, en grön variant smaksatt med wasabi och en knallröd. De heter Tobikko wasabi grön och Tobikko röd. Romen är förpackad i 500g askar.

Algsalladen:
En fantastiskt god algsallad smaksatt med sesam och chili. Den heter Goma Wakame och finns fryst i enkilospåsar.

Tofu:
Fruterade tofu-påsar, de kallas Inari och köps frysta i olika förpackningar.

Omeletten:
Vi använde en japansk omelett som kallas tamago. Denna kan köpas fryst.

Sojabladen:
En del av Er smakade ett sojablad som var rosa eller orange. Dessa kallas helt enkelt soy sheet och köps i påsar om 20 blad.

Lycka till, har Ni några andra frågor så kontakta oss gärna på info@haugen-gruppen.se.
NOV15


 

Hej, välkommen!
Här i bloggen delar vi med oss av recept, tips och dryck. Mat, dryck och konfektyr är det bästa vi vet, hoppas att Ni hittar något gott här! Lycka till vid spisen!