Röka räkor

Publicerad: 13:24 skaldjur | grill | rök

Att röka räkor är enklare än Du tror. Köp frysta räkor av god kvalitet (ishavsräkor, kokta, storlek 50-70 eller 70-90). Sedan behöver Du en grill med lock och rökspån eller kvistar från fruktträd. Lägg de frysta räkorna på en planka, i ett stekjärn eller något annat som tål rök och värme. Tänd en liten hög med grillkol i en sidan. När den glöder fint så ställ ner räkorna, lägg på ett par handfullar spån och lägg på locket. Stäng alla ventiler på grillen och låt räkorna mysa i röken ca 10 minuter. De är klara när de tinat och blivit ljummna och fått fin röksmak. Servera räkorna tillsammans med CajP Aioli och CajP Tomat & Chiliaioli.
APR02

 

Hej, välkommen!
Jag heter Anders Tegnér, är strax över 40 år, bor i Vellinge med mina 4 barn. Mat är ett av våra största intressen så det lagas, bakas och äts en hel del hemma hos oss. Till vardags så arbetar jag som kock och matkreatör på Haugen-Gruppen.

 
Mer om Anders