Röka räkor

Publicerad: 13:24 skaldjur | grill | rök

Att röka räkor är enklare än Du tror. Köp frysta räkor av god kvalitet (ishavsräkor, kokta, storlek 50-70 eller 70-90). Sedan behöver Du en grill med lock och rökspån eller kvistar från fruktträd. Lägg de frysta räkorna på en planka, i ett stekjärn eller något annat som tål rök och värme. Tänd en liten hög med grillkol i en sidan. När den glöder fint så ställ ner räkorna, lägg på ett par handfullar spån och lägg på locket. Stäng alla ventiler på grillen och låt räkorna mysa i röken ca 10 minuter. De är klara när de tinat och blivit ljummna och fått fin röksmak. Servera räkorna tillsammans med CajP Aioli och CajP Tomat & Chiliaioli.
APR02

 

Hej, välkommen!
Här i bloggen delar vi med oss av recept, tips och dryck. Mat, dryck och konfektyr är det bästa vi vet, hoppas att Ni hittar något gott här! Lycka till vid spisen!