Sommarens smaker i iskall glass!

Publicerad: 20:19 dessert

Så fort solen tittar fram så längtar man ju direkt efter sommaren! Ett enkelt sätt att få sommarkänslan är att göra denna enkla glass med sommarens alla favoritsmaker. Lycka till!

Enkel sommarglass
- ger ca 1 liter glass -

250g    färska bär (t ex jordgubbar, hallon, blåbär)
1 st    citron
2 tsk    Svensk Honungsförädlings Akacia honung
1 burk    Törsleff kondenserad mjölk
2,5 dl    vispgrädde, 36-40%

Skölj och rensa bären, låt dem rinna av ordentligt. Skala citronen och ta bort allt vitt och kärnorna. Lägg bär och citron i en mixer tillsammans med honungen och kör till en slät smet. Slå i kondenserad mjölk och mixa ytterligare en minut. Slå upp massan i en bunke och ställ några timmar i kylen (gärna över natten). Vispa grädden lätt (inte helt fast) och vispa samman den med bärsmeten.
- Med glassmaskin: Kör smeten i glassmaskin tills den får mjukglass koncistens, lägg sedan glassen i iskall burk och ställ in den i frysen.
- Utan glassmaskin: Ställ bunken i frysen, ta ut den varje halvtimme och vispa kraftigt i smeten, upprepa detta tills den får mjukglass koncistens. Lägg sedan glassen i iskall burk och ställ in den i frysen.
MAR27


 

Hej, välkommen!
Här i bloggen delar vi med oss av recept, tips och dryck. Mat, dryck och konfektyr är det bästa vi vet, hoppas att Ni hittar något gott här! Lycka till vid spisen!