Kanderade oliver

Publicerad: 10:03 dessert | medelhav

Ett väldigt gott och lite annorlunda tillbehör till desserter och bakverk är kanderade oliver. Skiva några kärnfria GAEA Kalamataoliver och låt dessa rinna av i en sil. Lägg ett par matskedar socker i en tjockbottnad kastrull och pressa i en halv apelsin. Lägg i oliverna och låt det koka på hög värme tills sockret bli brunt och kanderat. Slå upp på smörpapper (lägg oliverna utspritt så att det inte blir en klump av allt) och låt det svalna. Toppa sedan chokladdesserter eller chokladbakverk med dessa goda oliver!

FEB16

 

Hej, välkommen!
Jag heter Anders Tegnér, är strax över 40 år, bor i Vellinge med mina 4 barn. Mat är ett av våra största intressen så det lagas, bakas och äts en hel del hemma hos oss. Till vardags så arbetar jag som kock och matkreatör på Haugen-Gruppen.

 
Mer om Anders